Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxot szeretnek telepiteni....

Linuxot szeretnek telepiteni. Usb-re rufussal megcsinaltam a telepitot de ujrainditasra nem reagal semmit. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Lehet nagyon bena vagyok, elnezest, kerlek részletesen és ne leszólva válaszoljatok!

Köszönöm:)

2019. nov. 5. 22:46
 1/8 Alain Delon ***** válasza:
A nem reagál azt jelenti, hogy fekete képernyő van?
2019. nov. 5. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
bios-ba bevan állítva h usbről bootoljon ?
2019. nov. 5. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Alapesetben a winchesterről indul el az operációs rendszer. Ha simán bedugod a pendriveot, akkor is ugyanezt csinálja, elindítja a feltelepített operációs rendszert. Neked a bios-ban be kell állítani, hogy ne a HDD-ről bootoljon, hanem a pendrive-ról.

(Legtöbb típusnál a gép bekapcsolása után rögtön az F2 lenyomásával bejön a bios.)

2019. nov. 6. 00:00
 4/8 A kérdező kommentje:

#1 Nem fekete

#2 es #3 f2-re nem reagált semmit (del f12-re se).

Végül úgy oldottam meg, hogy windows(10) keresőbe rákerestem a biosra és kiadta a lehetőséget, hogy gep ujrainditasa külső adathordozóról. Erre kattintva újraindult és mar műkodik.

Köszönöm azért a segitokesz valaszokat:)

2019. nov. 6. 05:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül szerintem nézz utána, hogy lehet belépni a biosba, mert arra még szükséged lehet. Van olyan típus, ahol a delete gombbal lehet, vagy az F10 gombbal.
2019. nov. 6. 10:33
 6/8 Alain Delon ***** válasza:
100%
A BIOS előhozásához keress rá a neten a géped pontos típusára azzal együtt, hogy BIOS.
2019. nov. 6. 16:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem sikerül behozni a BIOS-t probaltam mindent f12 f2 escape. Utananeztem Toshiba Satellite C50 laptopom van. Yt on is neztem videot. Jónak kellene lennie. Lehetséges hogy nem működnek a billentyűk?

(alapból a fényerőt is csak Fn lenyomva tarasaval lehet novelni/csokkenteni)

2019. nov. 6. 17:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogyha a fényerő Fn-nel megy, akkor a BIOS-t anélkül kellene hogy behozza.

Folyamatosan nyomkodtad rögtön amint bekapcsoltad? Más ötletem nincs

2019. nov. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!