Ötleteket szeretnék kérni tőletek, ti hogyan készítitek el a padlizsánt és a karfiolt, brokkolit?
A padlizsánt nem szeretem.
Karfiolt esetleg sütőben kirántom, és rakott karfiol/brokkolit is szoktam csinálni. (Csirke pörköltes rizzsel nem olyan sok kalória)
Szokott lenni még párolva, általában egy szűrőben a rizs tetejére teszem (főni), megpárolom és vegyes köretként eszem
Nem írtad, hogy milyen diétán vagy. Én kevés ch-t eszek, így szoktam mindenféle zöldséget elkészíteni hús mellé:
A zöldségeket előkészítem (darabolom, szeletelem, ha kell, egy kicsit megfőzöm, stb, ez zöldségfüggő), majd fűszerezem és beleteszem egy magas falú tepsibe. Felverek pár tojást, összekeverem tejföllel/tejszínnel, majd ráöntöm a zöldségekre. A tetejét megszórom sajttal és megsütöm. Néha rakok bele csirkemellet is, akkor más már nem is kell mellé.
Ebben azért elég sok a zsír, szóval nem minden diétába illeszthető be, de ch nem sok van benne.
A csirkét először szeletekbe vágva fűszerezd és párold meg.
Padlizsánt hosszában kb. 2 cm vastagra szeled, olaj nélkül teflon tepsiben sütőben egy kicsit átsütöd, hogy a víz nagy része kimenjen belőle, majd megpakolod,mint a meleg szenyót: először a párolt csirke, majd különböző zöldségek, főtt tojás, amit akarsz, a tetejére reszelt sajt és egy pillanatra visszadugod a sütőbe.
Karfiolból csinálhatsz karfiol-rizst: apróra szeled, pici olajon apróra vágott hagymát, petrezselymet dinsztelsz, rá az apróra vágott karfiol, fűszer neki és egy gondolatnyi víz, hogy födő alatt puhára párolódjon.
Szezammagot egy kis vizzel es fokhagymaval kremme turmixolok.
Brokkolit megparolom. Kis vajat olvasztok serpenyobe, ra a brokkoli majd a szezammagos szosz, fel perc alatt atkeverem/piritom. 10/10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!