Ötleteket szeretnék kérni tőletek, ti hogyan készítitek el a padlizsánt és a karfiolt, brokkolit?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A padlizsánt nem szeretem.
Karfiolt esetleg sütőben kirántom, és rakott karfiol/brokkolit is szoktam csinálni. (Csirke pörköltes rizzsel nem olyan sok kalória)
Szokott lenni még párolva, általában egy szűrőben a rizs tetejére teszem (főni), megpárolom és vegyes köretként eszem
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Nem írtad, hogy milyen diétán vagy. Én kevés ch-t eszek, így szoktam mindenféle zöldséget elkészíteni hús mellé:
A zöldségeket előkészítem (darabolom, szeletelem, ha kell, egy kicsit megfőzöm, stb, ez zöldségfüggő), majd fűszerezem és beleteszem egy magas falú tepsibe. Felverek pár tojást, összekeverem tejföllel/tejszínnel, majd ráöntöm a zöldségekre. A tetejét megszórom sajttal és megsütöm. Néha rakok bele csirkemellet is, akkor más már nem is kell mellé.
Ebben azért elég sok a zsír, szóval nem minden diétába illeszthető be, de ch nem sok van benne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A csirkét először szeletekbe vágva fűszerezd és párold meg.
Padlizsánt hosszában kb. 2 cm vastagra szeled, olaj nélkül teflon tepsiben sütőben egy kicsit átsütöd, hogy a víz nagy része kimenjen belőle, majd megpakolod,mint a meleg szenyót: először a párolt csirke, majd különböző zöldségek, főtt tojás, amit akarsz, a tetejére reszelt sajt és egy pillanatra visszadugod a sütőbe.
Karfiolból csinálhatsz karfiol-rizst: apróra szeled, pici olajon apróra vágott hagymát, petrezselymet dinsztelsz, rá az apróra vágott karfiol, fűszer neki és egy gondolatnyi víz, hogy födő alatt puhára párolódjon.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szezammagot egy kis vizzel es fokhagymaval kremme turmixolok.
Brokkolit megparolom. Kis vajat olvasztok serpenyobe, ra a brokkoli majd a szezammagos szosz, fel perc alatt atkeverem/piritom. 10/10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!