Padlizsánt, hogy készítitek el köretnek?
- Sós vízben főzzél szeletelt krumplit, szűrd le.
- Paradicsomot forróvízzel öntsd le, majd húzd le a héját.
- Padlizsánt sózd be, majd paprikás-lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) hirtelen süsd ki.
- Vöröshagymát szeld karikára.
Kizsírozott, tejföllel, vagy főzőtejszínnel meglocsolt tepsibe rakd le a főtt krumplit, sózd meg, majd a tetejére a padsütött padlizsánt. Annak a tetejére a karikára szelt vöröshagymát, és legutoljára karikázd rá a paradicsomot. A krumpli másik felével borítsd be és azt is sózd meg.
Az egészet locsold meg bőven tejföllel (tejszínnel) és szórd meg reszelt sajttal. A sütőben süsd össze.
Sültek, rántottak mellé tálalhatod köretnek.
Félbe/negyedbe vágod, vagy felkarikázod. Majd megsózod meglocsolod egy kevés olivaolajjal és sütőben készre sütöd. Én így szeretem a legjobban.
:)
Jóétvágyat!
Első vagyok!
1. Így tanultam
2. Ezzel a módival a paprikás-liszt ad neki egy kis tartást és nem megy szét, amikor összesütöd
3. A paprika (különösen ha csípős) ad neki egy kis pikáns ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!