Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alkohol és fogyás? Hogyan...

Alkohol és fogyás? Hogyan tudom ezt elszámolni?

Figyelt kérdés

Nem fogyókúrázom kimondottan, szimplán csak figyelek arra, hogy mit eszem és nagyjából kb. összegondolom, hogy hány kalória, de nem vezetgetem. Fogytam így 5 kilót és még szeretnék is..

De itt a nyár, az esti sörözések, fesztiválok, aztán meg kezdődik a suli szezon, utolsó év, hetente összejárunk valahová pipázni és iszogatni egy kicsit..

Ha megiszom 1-2 sört vay fröccsöt akkor azt hogy tudom elszámolni magamnak? Mennyire hízlal vagy mennyire "veszélyes" fogyókúra szempontjából az alkohol?

2010. aug. 2. 10:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Heti egy sör belefér. Napi szinten inni kb. olyan, mintha minden nap ennél sütit vagy innál kólát.

Mielőtt valaki ideírja, hogy az alkohol nem hízlal, mert az alkoholisták soványak, közlöm, hogy csak azok az alkoholiták soványak, akik már tönkertették a gyomrukat meg a májukat.

2010. aug. 2. 10:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok. Én úgy tudom ezt megoldani, hogy kiszámolom, hogy mennyi plusz kalóriát vittem be a piával, azt pedig extraként lefutom.
2010. aug. 2. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Az elsőhöz megjegyezném, hogy az alkohol nem hízlal, az alkoholtartalmú italok hízlalnak. NAGY különbség. Az alkoholt szimplán nem emészted, hanem a szervezet méreganyagként kezeli, ahhoz képest hogy mennyi energia van benne (pl a kocsit is képes hajtani), nem igazán sokat szerzünk belőle, ráadásul egyéb hatásai károsak, azok kijavítása is energiát használ.

Tehát az alkoholos italok hízlalnak, mert az alkoholt cukortartalmú dolgok biológiai fermentációjával nyerik, tehát jelentős mennyiségű cukor is van bennünk. Ebből viszont za is kövekezik, hogy minnél több benne az alkohol, annál kevésbé hízlal.

Egyébként valóban, ha nem biszed túlzásba, akkor ettől nem fogsz dagadni, persze egy kis levezető sport másnap nem árthat - az amúgy se árt.

2010. aug. 2. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Sört inkább hanyagold, igyál fröccsöt. Vagy száraz bort, elsősorban vöröset.
2010. aug. 2. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!