Jól esik az éhség érzet? Anorexia??
Figyelt kérdés
Jól esik ha éhes vagyok, akkor érzem hogy fogyok. Alig eszek valamit. 550kcal/nap kaját viszek be ma, de van hogy kevesebbet. 2hónapja kezdtem fogyókúrázni. 72,8-ról kezdtem, most tartok 57 kg-nál. 159cm magas vagyok egyébként, 31 éves nő. Kicsit úgy érzem kezdek átesni a ló túloldalára. Öröm számomra az éhség, ha pedig eszek valamit pánikrohamom van hogy nehogy túllépjem azt a bizonyos kcal-t. Mindent grammra mérek egyébként. Se cukor, se liszt, se kenyér, se köret. Nem tudom hogy 50 kg-nál abba tudom-e majd hagyni. Szerintetek ez kezdődő anorexia?2020. júl. 3. 15:40
2/4 anonim válasza:
Igen, ez már anorexia, még ha nem is vagy kórosan sovány egyelőre. Elég későn kezded.
Vagy nagyon legyengül a szervezeted, és mindenféle hiányállapotok lépnek fel, vagy nem bírod ezt tartani hosszú távon, akkor a lelassult alapanyagcsere miatt hízni kezdesz, ha kicsit többet eszel.
Próbáld nagyon óvatosan, fokozatosan emelni a napi kalória bevitelt, legalább 1000-1200-ig juss el, de fokozatosan, és közben ügyelj a testmozgásra is. Így talán még helyre lehet hozni. Ha nem sikerül egyedül kijönni belőle, akkor javaslom pszichológus segítségét igénybe venni.
3/4 anonim válasza:
Ez nem kezdődő anorexia, hanem már anorexia. Anorexiánál nem csak az számít hány kiló vagy, hanem, hogy a fejedben mi van. És nem kezdesz átesni, hanem már átestél. Jó kilóban még nem vagy olyan kevés (vagyis nem azt mondom hogy el vagy hízva vagy, hanem nem vagy az a tipikus beteges mindjárt összeesik csont és bőr akit már gépek tartanak csak életben). Rendes egészséges életmódot folytassál inkább.
4/4 anonim válasza:
Mi az hogy kicsit átesni, gyakorlatilag átrobogtál a ló felett! 1200kcal-nál nem szabadna kevesebbet enned. Hullik már a hajad, nincs légszomjad, ahogy valamit csinálsz, tudsz dolgozni, közlekedni, élni? Hamarosan nem fog menni, és azon se csodálkozz, ha elmarad a menstruációd. Nem túlzok, saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!