Elkezdtem sportolni , fitnesztermekbe / órákra járni -de szeretnék mellé szedni vm gyúrós boltokban kapható cuccot, de nagy tájékozatlan vagyok hogy mit érdemes kezdőként szedni/enni/ inni -ajánljatok akár márkával is konkrét cuccokat?
Öszsefoglalva:
- mit vegyek amivel kiegészíthetem / támogathatom a fogyásom/sportolásom stb.
természetesen semmi illegális nem érdekel. remélem aki életében a buszon kívül még nem is futott az remélem most nem válaszolt.
Tehát olyasmire gondoltam ami pl. az éhségérzetet csökkenti , esetleg hasznos a sportoláshoz stb. tehát ilyen praktikus dolgok , vágom hogy sokan idegenkednek ezektől, de jó lenne ha még olyan is hozzászólna aki járatos, használ ilyen kisegítő cuccokat.
Éhségérzetet csökkenteni a legnagyobb baromságok egyike.
Ha mindenáron szedni akarsz valamit:multivitamin, multimineral, porcvédő. Ezek a leghasznosabbak, és sok esetben megtámogatják a fogyást, mert a legtöbb ember nem eszik helyesen, hiába mondja, plusz a zöldségek/gyümölcsök vitamin és ásványianyag tartalma is jelentősen csökkent az elmúlt évtizedekben sajnos. A porcvédő úgy gondolom nyilvánvaló, miért kell. Ezen felül a fehérjeporoknak van még említésre méltó értelme, de ezt abszolút be lehet vinni normál táplálkozással.
A továbbiak, amiket szedni szoktak, és egy kevés értelmük van: BCAA, kreatin (tömegeléshez, segíti a víz megkötését az izmokban, ezáltal a regenerálódásukat támogatja), L-karnitin, koffein. De igazság szerint "mezei" kis fogyózónak felesleges. Mindnek akkor van értelme, ha már a beledet is kidolgozod, és egy pici támogatás kell még, hogy leszálkásíts, vagy tömegelj. Én 5 éve edzek elég keményen, de még nekem is feleslegesek. Próbáltam őket, de jelentős változás nem volt, nem éri meg. Egy jól összeállított étrend és edzésterv sokkal jobban megéri, inkább arra költsd a pénzt, amit ezekre szánnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!