A fogyásom tényleg csak rajtam múlik?
Szerintem ülj le velük megbeszélni a dolgot. Ne akkor vitázzatok rajta, amikor éppen leugatják a bulgurodat. Hanem ülj le velük nyugodt körülmények között és mondd el nekik, hogy miért szeretnéd ezt, hogy a támogatásukra vágysz nem a kritizálásra.
Nehéz lesz, mert ők is egészségtelenül esznek és nyilván a másik lehúzása a legkönyebb dolog, amit tehetnek. De ettől még nekik nem lesz jobb, csak neked rosszabb. A sarkadra kell állni. 18 éves vagy, nem kell velük fagyizni menni, járj inkább edzőbe, vagy lógj a barátnőiddel. Anno amikor én is elkezdtem a fogyókúrákat (először 15 voltam, de akkor még nem volt internet forrás, nők lapjából szedett káposzta leves meg tojás kúra diétákat csináltam és mindig visszahíztam) a családom ugyan nem fujjogott, de ők ugyanúgy ettek rendesen mindent, senki nem fogta magát vissza a kedvemért. Ez így a normális. Ha neked van egy célod, azt el tudod érni. De kitartás kell és néha bizony meg kell szenvedni érte, megküzdeni a szeretteinkkel is stb.
Könnyebb lenne támogató környezetben, de végül is csak rajtad múlik. Mennyit eszel, mennyit mozogsz?
Kitartást és sok sikert!
2.válaszoló:
Heti 5ször megyek edzésre, de hétvégente is figyelek a mozgásra, olyankor túrázom egy nagyot. 1400 kalóriát eszem, bár bevallom, mindig éhes vagyok mellette:/
Első válaszoló: már megtörtént a beszélgetés, de ők hülyeségnek tartják, hogy fogyjak, illetve féltenek. Régen nagyon vékonyka lány voltam, és most inkább örülnek, hogy felszedtem. Pedig már 70kg vagyok, ami a magasságomhoz nézve sok. Igaz, a régi súlyom tényleg kevés volt, rám fért pár plusz kiló, csak nem ennyi:D
Igen. Egyszerűen nem màsok véleményétől kell függővé tenned a sajàt életed, jelenleg az étrendedet. Ha azt mondjàk fúj? Ki nem sz**rja le. Azért eszel úgy ahogy, hogy neked jó legyen és kész. Persze tàmogató környezetben könnyebb, de így se lehetetlen. Ez a te döntésed, hogy magadnak akarsz megfelelni, vagy màsoknak.
Nem értem miért gondoljàk sokan, hogy aki odafigyel mit tesz a szàjàba, az sanyargatja magàt. Marhasàg. Persze lehet úgy is csinàlni, hogy közben szenved az ember, csak nem érdemes😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!