Kb 10kgt szeretnék leadni, hogyan kezdjek neki?
18éves 153cm magas lány vagyok 64kg
mennyi idő ennyit fogyni és hogyan kezdjek neki? már holnaptól elszeretném kezdeni
Ha éhes vagyok ihatok kv-t? attól általában jól szoktam lenni
Hány percet mozogjak? ugrókötélre gondoltam és kardióra, meg talán súlyzózásra de itthon!! sajnos terem tőlem nagyon messze van és inkább nem utazgatnék csak másfél órát oda
"22/L 156 cm / 45 kg. (10 kg-t fogytam kevesebb mint egy év alatt...)"
Minek?
.
Ha nem éhesen akarsz lefogyni, a szénhidràtot tartsd alacsonyan. Zöldségek, húsok , tojàs, magvak, tejtermékek, zsíradékok legyenek túlsúlyban. Fehérlisztet, cukrot kerüld.
Ez meg valami keto propaganda?;D
Az ehseg erzet azert alakul ki, mert hirtelen magasra szokott a vercukor szint, majd az inzulin valasz miatt lement.
Viszont ha olyan koretet eszunk mint a quinoa, hajdina, koles, barna rizs azoknal nincs hirtelen megemelkedett vercukor szint mert a rost tartalomnak koszonhetoen a belekben lassitja a felszivodast.
En inkabb a tejtermekeket tartanam jo alacsonyan. A kazein feherje a legnehezebbben emesztheto, raadasul tul sok felesleges zsir es kalcium.
Semmi se indokolja a fogyasztast.
Ha mar hus akkor jobban ajanlott a hal. Konnyen emesztheto es remek onega 3 forras.
A ch tovabbra is prioritas, aztan a feherje, majd a zsir.
Energiadeficitet kell elérned. Ennek két lehetséges módja van:
1) Kevesebb energiaértékű ételt kell bevinned, mint azt tetted korábban
2) Ugyan úgy kell táplálkoznod, de több energiát kell felhasználnod a napi tevékenységeid során
A 2-es önmagában a nehezebb út, de az 1-est ha megtámogatod a 2-essel, akkor erősebb hatást érsz el , mint csak az 1-es hatása + csak 2 -es hatása. (Nemlineáris a rendszer, de ezzel most nem akarlak fárasztani).
Úgy számolj, hogy ÉSSZERŰ és fenntartható fogyással havonta 2kg-ot lehet leadni átlagosan (eleinte többet, majd egyre kevesebbet). Ha bármi kérdés van még, írj. Segítek.
938 "kalória" borzalmas kevés. Még 938 kcal is (1000-es prefixum, de ezt a sportolók is helytelenül mondják).
22:29-esnek üzenem, hogy a szénhidrát (bevitel??) nem lehet prioritás! A makrók közül pont a szénhidrát az, ami nem esszenciális! A zsír viszont igen, és természetesen a fehérje is (itt figyelni kell a minőségre is, főleg ha jelentős része növényekből származik)
15. A gabonafélékben rengeteg szénhidràt van, és pont ugyanúgy vàlthatnak ki túlzott vércukor emelkedést és inzulintúltermelést, ahogy a többi magas szénhidràttartalmú élelmiszer.
De persze ez egyénfüggő, kinek mennyire toleràlja a szervezete a szénhidràtot. Van akinek jobban, van akinek kevésbé. És nem, nem én talàltam ki. Dietetikustól tudom.
És nem, nem kell mindenképp ketogén diéta ahhoz, hogy a szénhidràtbevitel alacsony legyen, bőven elég egy lowcarb étrend is, ami sokkal lazàbb, megengedőbb.
Keto: 50g alatt
Lowcarb : 100g alatt.
Nagyon nem ugyanaz.:)
"túlzott vércukor emelkedést és inzulintúltermelést"
Egy esetben lehetséges ez a kettő egyszerre: 2-es típusú diabétesz esetében
Magas vércukor az 1-es típusú cukorbajnál lehet
A cukorszint nem mehet "túl magasra",mert a szabályozás nagyom feszes, és gyors. Persze ha megiszol 50g vizben oldott dextrózt,akkor lesz egy nagy spike,de az inzulin hamar kitakarítja azt a vérből. Percek alatt!
Az inzulinszint egymagában meg azért nem lehet magas,mert az az aktuális vércukorhoz termelődik. (egészséges emberekben)
Gond inkább abból lehet,ha hirtelen esik a bevitel. A vércukor már alacsonyabb, de az inzulin még magas szinten van a vérben. Ekkor az alany nagyon megéhezhet, és egy ilyen cukor-hullámvasút lemenő szakaszában megzuhan a jókedv,meg az energiaszint is
erre gondoltam igen. a hullámvasútra, amit a magas glikémiás indexű ételek váltanak ki.
"A gabonafélékben rengeteg szénhidràt van, és pont ugyanúgy vàlthatnak ki túlzott vércukor emelkedést és inzulintúltermelést, ahogy a többi magas szénhidràttartalmú élelmiszer."
De épp ezaz, hogy ez nem igaz. Hiába van magas szénhidrát tartalma ha ehhez magas rost is párosul. Hiába gyors a nyuszi ha én megfogom.
KenDBerryMD a WHAT WILL HAPPEN if You Eat Oatmeal Every Day? (Shock Answer) videójában (ő egy orvos ) arról beszél, hogy a zab tartalmaz amylopectin-t ami egy olyan keményítő amely egyből felszívódik a belekben stb. Aztán a blood sugar level emelkedik.
Értem én ezt, értem én ezt..de azt már nem emliti meg, hogy a magas rost-béta glukán tartalma miatt gátolja a fenti eseményeket.
Pubmeden beírom, hogy oatmeal és nem hogy alátámasztaná a dok véleményét..hanem épp az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!