IR, PCOS, pajzsmirigy-alulműködés, súlyos D-vitamin hiány betegségkombinációval sikerült valakinek lefogynia?
Évekig diétáztam sikertelenül. Nemrég derültek ki a fent írt betegségek, most kezdik beállítani az egyes gyógyszerek adagját.
Van esélyem lefogyni, ha ezek kezelve lesznek? Van, akinek már sikerült?
23/N
Köszönöm a választ!
Mielőtt bármibe belekezdek, beszélni fogok egy dietetikussal.
Viszont tejet, tejtermékeket semmiképpen nem ehetek. Sajtot se ehetnék, kis mennyiségben sem. A laktózmentes dolgok se megfelelőek, a tejfehérje is problémás nálam.
Tojást se tudok többet enni. Hányingerem van a gondolattól is, hogy látható formában megegyem. Esetleg halakból tudok többet enni, a tonhalat pl. kifejezetten szeretem, csak elég drága.
De erről is megpróbálok beszélni a dietetikussal. Hátha nem intézi el annyival, mint az előző, akinél jártam ("Hát meg kell próbálni megenni.").
Azt azért előre jelezd a dietetikusnak, hogy ennyire vàlogatós vagy, illetve sok a problémàs étel nàlad. Alig hús , se tejtermék, se tojàs, hàt nem tudom.
IR és pajzsmirigy alulműködés, pcos re is a szénhidràtszegény étrend (100g alatt) a legjobb, ahhoz persze több fehérje és zsír kell, hogy energiàd legyen , ne koplaljon a tested és pörögjön az anyagcseréd. Ez így nagyon nehéz lesz.:( Még egy szakembernek is.
Valahogy az étellel való kapcsolatodat kéne a fejedben rendbe rakni.
Köszönöm a választ!
A tejtermék nem az én döntésem, sajtot, joghurtot, túrót szívesen ennék, de nem lehet.
Tojást "rejtve" szoktam enni néha, húst meg.. Hát azt tényleg nem sokat. A halakkal úgy érzem, azért meg tudnék barátkozni. Próbálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!