Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy 6 kg...

Hogy lehet az, hogy 6 kg minusz a mérleg szerint, de centiben semmi változás?

Figyelt kérdés
Egészséges kajákat eszek, nem koplalok! Igaz, mozogni még nem kezdtem el, de nagyon meglepett, hogy egy hónap után méredzkedtem és a mérleg azt mutatja fogytam, de a centik nem. Mi lehet a gond? Izomból fogynék? :(

2020. jún. 11. 16:47
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Ha egy hónap alatt csak egyszer mérted, akkor nem jelent semmit. Akár egy napon belül is lehet 2-3 kg eltérés.
2020. jún. 11. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha így nézzük, tisztán csak 3-4 kgot fogyhattam? :( én meg örültem, mint majom a farkának, mikor megláttam a mérlegen a számot, de a centi meg teljesen lelombozott...
2020. jún. 11. 17:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap alatt 6kg-ot csak akkor fogyhattál, ha nagyon nagy felesleged van.
2020. jún. 11. 17:20
 4/9 A kérdező kommentje:
25 kg felesleggel indultam el
2020. jún. 11. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
34%

Na szóval:

- Egyrészt mindig reggel mérd magad, wc után, reggeli előtt, akkor nagyjából mindig ugyanolyan körülmények között mérés magad.

- Menzesz alatt ne állj mérlegre! Olyankor több víz van benned. Nálam az első két nap ez plusz 2 kiló.

- Zsírból egészségesen heti fél kg-t lehet lefogyni. Egy kg akkor, ha nagyon nagy a túlsúly!

Illetve: nagy túlsúlynál az első két hétben több jön le, de az nem zsír, hanem egyrészt víz, másrészt valamennyire tisztulnak a belek is.

Tehát: ha nincs nagy túlsúlyod, és úgy jött le valóban 6 kg, akkor valamit nem jól csinálsz, és nem zsírból fogytál, hanem izmot vesztettél. Az izom nehezebb, így kisebb térfogat nagyobb súlyt ad ki.

Ha zsírból fogysz, már 2-3 kg is megjelenik centikben is.

2020. jún. 11. 17:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólást!
2020. jún. 11. 18:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nekem nagyon fura. Nekem pont, hogy a mérleg alig változik, de már kisebb nadrágot kellett vennem.
2020. jún. 11. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a derekad környékét méred centivel, szerintem simán lehet hogy arányaiban a tested többi részén (ki hova hízik, combok, fenék, mell, hát, has, etc.) több volt a zsír és a 6 kiló máshonnan ment le.
2020. jún. 11. 20:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Na mértem centivel, és igen, van egy kicsike változás. Nem sok, ilyen 1-3 centik, de pl nadrágon már érzem, hogy nem feszül annyira.
2020. jún. 16. 21:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!