Honnan tudjam, hogy mennyi kalóriára van szükségem és mennyit kell ennem ahhoz, hogy fogyjak?
3 szem ferrero rocher már több mint 200 kalória, így 100-200-300 kalória között nincs nagy beviteli különbség.
Simán össze lehet zabálni egy nap 3-4000 kalóriát, ahhoz képest az 1600 teljesen optimális.
A 300 kilós embereket szokták 1200ra venni.
Próbàlj minőségi, és minél nagyobb arànyban természetes élelmiszert fogyasztani, finomított cukrot, lisztet kerüld.
A tested jelez, ha energiàra van szüksége, pontosan nem kiszàmítható az energiaigény, a kalkulàtorok csak becsléseket dobnak ki, az emberi szervezet meg nem szàmológép, hanem élőlény, bonyolult hormonrendszerrel, amire a különböző tàpanyagok màsképp hatnak. Ezek arànyàtól függ, hogy hízol vagy épp fogysz.
Koncentràlj az étrended minőségére.
Nekem az utolsó válaszod kicsit sántít, ne haragudj, nem bántásból írom, csak saját családon belüli tapasztalatból.
Közel 80 kilósan nulla mozgással 22 évesen én kizártnak tartom, hogy az átlagos napjaidon nem eszel meg 1600 kalóriát.
Én 53 kiló vagyok 15 éve fogytam le 64-ről, a súlymegtartáshoz nekem az átlag kalóriamennyiség az 2100 kalória (közepes aktivitással pl napi 3 kutyasétáltatás kb 10.000 lépés) a súlyvesztés már 1600 kalóriát kér, így ha te 80 kilóról nem veszítettél eddig súlyt 1600 kalóriás étrenddel még mozgás nélkül sem, illetve ilyen alacsony kalóriaszámmal érted el ezt a súlyt, akkor talán magadnak hazudsz, vagy nem jól számolod azokat a kalóriákat az ételeken.
Ez nem hülyének nézés, de pl a párom sem tudta, hogy a dobozokon megjelölt kalóriát be is kell ám szorozni az étel grammjával, hiszen ha egy adott termék pl 300grammos kiszerelés, és a doboz 100 kalóriát jelöl, azt 100grammra számolja, akkor azt be kell szorozni hárommal.
1600 kalória egy átlag napi étrendben:
reggeli: 1 doboz kaukázusi kefír (450grammos, milfina) 284kcal plusz classic kávé 1 cukorral 40kcal
ebéd: 100g fehér rizs, 300g grillcsirkével 619kcal
vacsi: vegyes zöldség saláta natúr yoghurt öntettel 80kcal, krumplipürével 150g és ismét a maradék kb 250g grillcsirke kb 500kcal
egyéb tízórai, uzsonna: 1 banános műzliszelet cerbona, cukorcsökkentett, 79kcal, még egy kávé, 40kcal
Gyakorlatilag túl is haladtuk a második kávéval.
Súlytöbblet keletkezése normál étrend mellett (nem
mondom hogy az egész nap nem eszek csak este az normál, csak az arányokra gondolok) és annak a nehezen való elvesztése mellett akkor más is állhat a háttérben. Nem mozgás esetèn minimum stagnál az ember egy 2000kalóriás étrenddel. Pajzsmirigy alul-felül működés? Pcos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!