Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem mennek le a kilók?

Miért nem mennek le a kilók?

Figyelt kérdés

Én már kipróbáltam mindenféle diétát, és egyszer nem az vált be, hogy szigorúan tartom magam egy előre megírt prgramtervhez.

Hanem elkezdtem figyelni a testem, hogy mire hogy reagál. És működött. mondjuk 20 évesen. Most 30 vagyok és 130 kiló és nem akar működni.

Reggelire sonka, abonettel, sajttal, kis zöldség, ennyi. Ebédre saláta, benne hússal, általában. Vacsora egy zabkása.

És valamikor ráállok a mérlegre lement pár kiló, érzem is magamon. Aztán 3 nap múlva megmérem megint és visszament 130 kilóra. Mi a jó istenért ilyen nehéz lefogyni?

2020. jún. 10. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon keves kaloriat viszel be, ezert hizod vissza
2020. jún. 10. 09:00
 2/6 anonim válasza:

Nehezen indul be a fogyás, illetve, ha stresszesebb, aggódósabb időszakban vagy, akár a fogyás miatt is, akkor se indul el a fogyás, mivel stresszállapotban (az evolúció miatt) a szervezet elkezd raktározni, mindent beépít, mert veszélyt érez (stressz), felkészül. Ezért van ma annyi kövér, elhízott ember, mert a lelki egészséggel, nyugalommal senki nem akar foglalkozni, csak rohanunk mindig, az agyunk se pihen, tehát tök természetes, hogy csak elhízunk.

Nekem az segített, hogy elkezdtem egy csoportba járni, ahol hasonló problémájú emberek voltak, azóta jönnek lefelé a kilók, mellesleg nyugodtabbá is váltam általuk.

2020. jún. 10. 09:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Hormonjaiddal mi a helyzet? Voltál kivizsgáláson? Azért elég gyanús, hogy 130 vagy, és alig eszel. Mindenképp keress fel egy szakembert, ha eddig nem tetted.

Mellesleg mérj mennyiségeket, makrókat, mert azért az sem minegy. Ezekből is lehet annyit enni, hogy megakadályozza a fogyást. Illetve mozogj sokat. Tempós séta, például. Sok esetben segít beindítani az anyagcserét.

2020. jún. 10. 09:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Osztom a 3. véleményét. 130 kilóval simán lehetsz IR-es, lehet pajzsmirigy-alulműködésed (akár a kettő együtt), így kínkeserves lesz a fogyás, ha a hormonjaid nem engedik. Menj el kivizsgálásra!
2020. jún. 10. 11:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem voltam még ilyen vizsgálatokon. Hát elmegyek ilyenre, meglátjuk. Elképzelhető, hogy van valami, de nem tudom. Köszi a tippet.

Milyen ehhez hasonló betegség lehetséges még? Inzulin rezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, és még?

2020. jún. 10. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Biztos mindig ennyit és ezt eszel?Hogy híztál 130 kg-ra? Mérj le mindent, számolj ki mindent szigorúan, és olyan diétát tarts, amit tudsz egy hónap után is. Annak semmi értelme, hogy két napig koplalsz és aztán bezabálsz, akkor nem fogsz fogyni.
2020. jún. 11. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!