35 felett már nehezebben mennek le a kilók?
Nem. Valószínűleg még mindig többet eszel, mint kellene.
Az, hogy kevesebb fehér kenyeret eszel és "valamennyire" az ételadagot, az semmi. Valószínűleg csak a stagnáláshoz elég, mert amit eddig ettél, az a hízáshoz volt elegendő.
Egy 170 cm magas es 80 kilos nonek az alabbiak a BMR ertekei, kor szerint:
15 ev: 1627
20 ev: 1602
25 ev: 1578
30 ev: 1553
35 ev: 1529
40 ev: 1504
50 ev: 1455
60 ev: 1406
35 evesen kb napi 100 kaloriaval kevesebbet fogyaszt a szervezet, amiatt tunhet ugy, hogy lassabban megy a fogyas, de ez nem azt jelenti, hogy 2 honap alatt lehetetlen fogyni 35 ev felett.
"jobban ugyelni" nem eleg a fogyashoz, max a sulytartashoz.
Nekem könnyebben megy, ahogy telik az idő és egyre jobban értek a megfelelő táplálkozáshoz, többet edzek (izom sokkal több még nincs azért, de remélem, még lesz)... 35 éves korom előtt nem is tudtam fogyni, azt se tudtam, hogyan kezdjem.
Van, akinek lassul az anyagcseréje, sőt, ez elég tipikus, de ez nem szokott hatalmas különbség lenni.
Inkább egyéni, hogy könnyen megy-e, illetve van, aki a jó módszerrel könnyen fogy, de a tipikusakkal sehogy :) Amikor rátalálok az aktuálisan szükséges trükkökre, azonnal elkezdek fogyni, kisebb erőfeszítéssel, mint ahogy addig stagnáltam...
Azt nem tudom, hogyan veszi észre bárki, hogy az emésztése, pláne a gyomra hogyan s milyen sebességgel működik, nekem esélyem sincs megtudni az ilyen belső ügyeket. De szerintem nem változtam különösebben tinikorom óta e téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!