Miért nem mennek le az utolsó kilók?
168 cm magas nő vagyok, 65-ről fogytam kereken 60-ra. Úgy érzem még kb. 4(-6) kilót lenne jó leadnom.
De nem megy.
Eddig elég egyenletesen, 2,5 hónap alatt ment le az 5 kiló, de az utóbbi 2 hónapban áll a súlyom.
Kb. 1400-1500 kcal-t eszem, hetente 4-szer 1 órát (normál tempóban) úszom.
Szerintem fölül vékonyabb (de nem az a tipikus törékeny) alkatú vagyok, nincs széles vállam, vékonyabb karom van, de alul semmiképp - jó a széles medencém, a lábam egyáltalán nem vékony típus.
És izmos sem vagyok különösebben.
Ha lejjebb mennék a kalóriával, akkor az elért súly után vissza tudok állni "normál" mennyiségre?
Hát nem kicsit, én nagyon fázom a vízben :)
Futni viszont semmiképp nem tudok.
Bicikli? Gyaloglás?
Nem tudom pontosan belőni a stagnáló kalóriám, de a lényeg, hogy nem kell "örökre" 1200-1300-nál maradni, ugye?
Tehát amennyit egy átlagos, heti szinten többször mozgó, 54-56 kilós felnőtt nő eszik (1700-2000?) - arra gondoltam normál alatt.
Persze, hogy nem kell örökre alig enned. Igazából fogyáskor is ehetsz 2000 kcalt, csak akkor annak megfelelően kell mozognod.
Akkor van baj, ha koplalsz és belassul az anyagcseréd, állítólag van, akinek nem gyorsul vissza csak azért, mert egy ideje már rendesen eszik... Bár gondolom, ez egyéni, de mindegy, nem koplalunk, ez alap.
Nos, ami a kérdést illeti, viszonylag lassan fogytál, ami teljesen jó, de ha eddig is ennyit ettél, nyilván most már kicsit kevesebb kell, ha az aktivitásod sem változott. Még a hirtelenebb leállás sem lep meg, van ilyen, emlékeim szerint nekem is ilyesmi volt. Teljesen más módszert kellett találnom a további fogyáshoz, mert a kalóriacsökkentés nem ment azon az étrenden. Gondolom, te sem azért fogytál viszonylag lassan, mert könnyedén tudnál 1200-1300 kcalt enni, bár lehet, hogy csak aggódtál, hogy koplalnál ennyivel mozgás mellett, nem tudom.
Beiktatnék valami más mozgást is, még a séta is jó, csak időegységenként nem igényel sok kalóriát. Én messze a sétával használom el a legtöbb energiát a mozgásformáim közül, mert abból csinálok viszonylag sokat. De a biciklizés hatékonyabb, ha az időt nézzük. S fárasztóbb, ha nem vagy hozzászokva, legalábbis nálam ez a helyzet, heti 2-3 biciklizés már fájdalmas, pedig nem is megyek sokat, max. 40 km-t, nem túl brutális emelkedőkkel (a hegymenet kalóriaigényesebb, nyilván s a kardiónak eleve megvannak az előnyei).
Esetleg másfajta sportot próbálj meg...
Igazából a saját példámból, úgy fogytam majdnem 10 kilót, hogy meg se mozdultam, csak napi 3 helyett napi 1x ettem. Első pár nap után nem is voltam éhes. Így mentem le nyáron 63ról 54re, 170 cm, 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!