Ez biztos nem sok kalóriabevitel számomra?
Üdv. Már egy ideje (mióta magam is fogyásnak indultam) olvasgatom ezt a témakört itt gyakorin és egy-két dolgot többször láttam leírva. Például, ami engem is érint, hogy a koplalás, túl kevés kalória nem tesz jót, vissza fogok hízni. Innen kezdeném, hogy mi történt velem ezidáig:
Mikor rászántam magam, hogy életmódot kell váltanom, kb 90kg fölött mozogtam, volt amikor 95öt is mutatott a mérleg. A magasságom 179 +\- 1 cm. Nem az édességtől híztam meg, mert azt jóideje nem eszem, max havonta egy nagyon keveset. Sokkal inkább a chips és a sós, zsíros ételek túlzásba vitele a hibás. Aztán kb márciusban elkezdtem kevesebbet enni, utána ajánlották a kalóriabázist és azt is használatba vettem. Ide (tudatlanul a minél gyorsabb eredmény érdekében) heti 1.5 kg fogyást adtam meg, amihez kidobott egy napi 1400 kalóriás ütemtervet. Erre rá is álltam, és komolyan nem éreztem úgy, hogy koplalok, de a chips meg akármilyen nasik sehogy sem fértek bele, ki is iktattam őket. Hétvégente volt csak gond, ekkor rendszeresen túl is léptem a sörözések miatt, egyedül ez zökkentett ki. Ami a fogyást illeti, most kb 85 vagyok, ami azg jelenti, hogy megindult a folyamat, de nem megy le hetente másfél kiló, csak max 1, szóval ez is alátámaszthatja, hogy annyira nem koplalok. Viszont ami miatt kiírom ezt a kérdést az pedig az, hogy kicsit megijedtem a "kevés kalória=koplalás=jojózás" visszatérő mondatokon. Én akkor most nem is érzem de koplalnék? Ma átraktam az oldalon heti 1 kilóra és így már napi 1930 kalóriát ajánl amit sokan tartok. Úgy érzem ennyitől vissza felfele fogok menni. A 4-5 éves elhízásom alatt se ettem nagyon sokkal többet és elhíztam. Ti mit mondanátok vagy tanácsolnátok? Mégegyszer az adataim: 25/F 179/85 közepesen nehéz fizikai munkás. Előre is köszönöm.
Jójózni csak akkor fogsz ha miután elérted a célod abbahagyod a számolást és többet fogsz enni.
De ha figyelsz továbbra is akkor nem fogsz jójózni.
Amit megettél, az nem 1400kcal, hanem kb. 2400kcal, nagyon rosszul számolsz!
A sörök még darabonként +220kcal.
A fizikai munkához 3000kcal kellene a súlytartáshoz, az 1930kcal már kevés, 500kcal deficitben lenne ideális fogynod.
4-es: de az benne volt 1400ban, nem zabáltam be tegnap ezekből, csak írtam hogy mit ettem. A sört nem számoltam hozzá
6-os: ez a régi étrendem volt. Akkor ennyit ehettem kb?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!