Életmódváltás csak tőled függ?
Sok helyen látom itt az oldalon, hogy az a válasz, hogy siránkozz, old meg magad.
Fogyásnál, életmódváltásnál nem fontosabb magunknál többször a támogató háttér? Ha nincs meg a háttér, akkor próbálkozhatsz akármilyen keményen, egyszer belefáradsz.
Nekem az első látható fogyásomnál többször kaptam dícséretet. Osztályfőnök, tesitanár, távoli rokon, rég látott ismerős dicsérete sokat dobott a sikerességemen. De amikor kb. sohasem látott rohon Husimként köszöntött, alábbhagyott a motiváció.
Második alkalommal az előző fogással elért súlyról indultam évekkel később. Tehát évekig sikerült tartani az elért súlyt. Stressz, magány, baráti konfliktusok, kívülről napi szinten nem jött az elismerés. Volt, hogy -15/20 kiló környékén megkérdezte a szobatársam, hogy elértem már bármit is az életmódváltással. Ennek az eredménye a gyors visszahízás, evészavarok lettek.
Csak én jártam így? Valakinek van hasonló tapasztalata?
Azért ezek nagy része nem jött-ment ember volt. Nem utcán beszólókról beszélek. És nem csak a véleményekre gondolok. Hanem mikor a családon leül ebédelni és van, hogy tukmálják beléd az ételt, máskor meg rád szólnak, hogy megint veszel egy szelet csirkehúst.
Vagy beülnek melléd chipset, gumicukrot enni.
Nem véleményként értem ezeket, hanem támogatásként. Mert szerintem egy dicséret nem vélemény elsősorban, hanem támogatás.
Igen, az életmódváltás csak tőled függ, de az is, hogy mennyit adsz mások véleményére vagy rosszindulatú megjegyzéseire.
Ha vkitől negatív impulzust kapsz ( teljesen mindegy, hogy rosszindulatból vagy sem ), pr meg motivációként használni- ami nem egyszerű, de van az az "azért is megmutatom".. :) Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!