A napi 5 után nem evésnek mi értelme van?
Sokszor látom ezt, hogy írják, de nem adott senki választ arra, hogy ez mire jó.
Az én verzióm: Délutántól reggelig 14-16 óra koplalás. Ennek gyakori alkalmaására a szervezet felkészül és ahogy tápanyaghoz jut, próbál minél több alapanyagból zsírt csinálni felkészülve a következő koplalási szakaszra. +belassul az anyagcsere mégjobban.
Írd le a te verziódat, aki ezt használja, hogy szerinted ennek úgy mégis mi értelme van szerinted.
Nekem pont tegnap mesélte anyukám, hogy ő úgy fogyott le kettőnk születése után 15 kilókat (kétszer is!), hogy reggel és délben rendesen evett, bármiből bármennyit, ebéd után viszont semmit.
Mindezek ellenére én sem értek egyet a koplalással, és nem csinálnám, de legalább 1 embert ismerek, akinek bevált.
1. Pont ezt látom én is, hogy attól, hogy 5 után nem eszik 5 előtt ehet akár egész nap tortát is és akkor még szarabb is lesz, mivel belassíthatja az anyagcseréjét így simán.
2. Véletlen szerencse, de megindokolni ő maga se tudja. :O
Szerintem lehet még egy magyarázat erre. A norbinak volt egy mágikus teóriája arra, hogy bizonyos napszakokban csak bizonyos dolgokat lehet enni és ennek van a teória szerint fogyasztó hatása. Tehát ha tök ugyanazt eszed csak más sorrendben az már fogyaszt. Na szrintem ez egy nagy baromság. :D
Lefekvés elött 2-3 órával már nem "kéne" enni. És persze ebéd után is csak valami light-osabb ételt.
Ha éjfélkor fekszel és 5 után már koplal az ember akkor az a szervezetnek nagyon nem tesz jót.
bubuzéla a verziót tökéletesen igaz.
Ha 15 órát koplal az ember nemcsak, hogy belassítja az anyagcserét, hanem a következő étkezést brutálisan elraktározza. Egyszóval többet árt mint használ.
Norbinak semmi "mágikus" dolga nincs, ha józan paraszti ésszel belegondolsz. Reggeltől délig fokozatosan csökkenti a szénhidrátbevitelt, reggel engedi a rosszabbakat, liszt, cukor, ebédre a jobbakat (bab, gyüm. cukor), vacsorára semmit (max. amennyi a répában van). Ráadásul a reggelit és az ebédet mennyiségileg korlátozza. Tehát nincs ebben semmi mágia.
Ezt már ükapáink is tudták: reggelizz mint király, ebédelj mint polgár, vacsorázz mint koldus.
(Az egy dolog, hogy ma már bazi drága a zöldség, de ha a kalóriatartalmat nézed, megállja a helyét a mondás.)
*Ha 15 órát koplal az ember nemcsak, hogy belassítja az anyagcserét, hanem a következő étkezést brutálisan elraktározza.
Ez azért nem igaz, mert egy nap alatt se lefogyni, se meghízni nem lehet. Nyugodtan ki lehet próbálni, hagyd ki a vacsorát, semmi nem fog történni a mérleggel (feltéve, hogy reggelire nem eszed meg egyben a kihagyott vacsorát is).
Hosszabb időszakokra, napokban mérve, természetesen igazad van.
13:38
persze a mérlegen nem látszik, én úgy értettem, hogy sokkal jobban raktároz éhezés után, mint pl ha normál étkezés mellett eszik. Lényegében minden hosszutávon alakul ki, ez logikus.
Én sztem a norbi egy csaló, milliárdokat keres az emberek agymosása által. A termékeivel, dvd-ivel van aki jobban meghízik, más meg lefogy. Egy szóval sem említi, hogy nem mindenki anyagcseréje ugyanolyan, nem mindenki testalkata ugyanolyan, stb.
Egy kalap alá vesz mindenkit, és azt mondja, mindenki ugyanúgy fog fogyni, csak az én nevemmel reklámozott kaját egyed, és vedd a dvd-met, könyvemet.
Csak részben van igazad. Nem hinném, hogy Norbi csaló lenne, neki van egy viszonylag működőképes módszere, neki a pénz kell, a fogyni vágyóknak meg a módszer. Mindennek ára van. Senkit nem kényszerítettek, hogy dagadtra zabálja magát, és szintén nem kötelező őt választani és pénzt költeni a cuccaira. Akinek van jobb ötlete, csinálja.
Mellesleg szerintem majdnem mindegy, hogy egészségtelen cukros-lisztes sz*rságokra dobjuk ki a pénzt (mert aki elhízott, a többség bizony ezt csinálta, tisztelet a kivételeknek, akik betegség miatt híztak el vagy terhesség miatt), vagy haszontalan norbi dvd-re, ami nem használ ugyan, de nem is árt, mint a sütike meg a kóla meg a gyorskaja. Tul.képpen nem is mindegy, akkor már a dvd legalább nem árt.
Mindazonáltal én SOHA nem vettem norbis cuccokat, egyetlenegy könyvet olvastam, a legelsőt, amiben leírja, hogy normál kajákból ugyanúgy lehet fogyókúrásan főzni.
Gondolom, ezek után rájött, mekkora biznisz, azért kezdett termékeket is árulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!