Hatásos lehet a fehérje diéta?
Sziasztok!
Sokat olvastam utána, és rájöttem, hogy a betegségem miatt a dietetikusom tulajdonképpen fehérje diétára fogott.
Azaz max. 50gr szénhidrát, max 45gr zsír, de kB 200-250gr fehérjét kell bevinnem. Ezt sajnos életem végéig.
A kérdésem az lenne, hogy próbálta e már valaki? Tényleg lehet fogyni vele?
Mióta kiderült a betegségem, én 7kg-ot fogytam, de nem tudom, hogy ennek köszönhető e, vagy hogy elkezdtem odafigyelni a mozgásra.
van, akinek a fehérjediéta válik be jobban fogyásra, és van, akinek a szénhidrát-diéta. mindenki teste másképp működik.
#1 gondolom az orvos elmagyarázta a diétát, de nem nevezte meg konkrétan, a kérdező utánaolvasott, és rájött hogy gyakorlatilag fehérjediétát írtak fel neki.
250g fehérje egy nap, hosszú éveken keresztül? Viccelsz?
Ezt kérlek olvasd el, mielőtt ekkora baromságot csinálsz:
Alapvetően a magas fehérjetartalmú étrend segít fogyni. Ennek több oka is van, de csak hogy a legérdekesebbet említsem: a fehérje emésztéséhez több energia kell, mint a másik 2 makróéhoz. Ez egyszerűen azért van, mert a fehérjékben lévő amidkötés több energiaigényű, mint a zsírokban, összetett szénhidrátokban lévő szén-szén, szén-oxigén. NEM NEGATÍV KALÓRIA, mert olyan nincs. Szóval igen, lehet vele fogyni.
Ellenben én kérnék másodvéleményt. Ha nem vagy 100 kg, akkor ez a fehérjemennyiség rövid úton meg fogja viselni a veséidet, esetleg még köszvényhez is vezethet (hacsak az alapbetegséged nem akadályozza ezt meg). Mégis milyen betegségre kell ilyen extrém diéta?
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egy nagyfokú felszívódási zavarom van.
83kg vagyok most. Nem rég műtöttek is, persze nem erre, csak ez okozta a bélelzáródást.
A fehérje nem mindig sikerül, de 180gr körül mindig meg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!