Milyen kajákat felejtsek el?
Cukor-edesseg, cukros udito, kesz mizliszeletek, muzlipelyhek, aszalt gyumolcs...
Mindenfele feldolgozott termek
Buzaliszt(teljes kiorlesu se)
Minden feher lisztes cucc(pekaru, teszta..)
Telitett zsirsavak
Disznosagok
Tejtermekek
Szerintem a gyorskaját felejtsd el, egy adagban több a kalória mint egy normális egy napi étrendben. A tejcsoki helyett étcsokoládét javaslok, és bár mondhatják, hogy semmi értelme, akkor is kevesebbet fogsz enni belőle. Ha szereted a zöldségeket és gyümölcsöket, akkor egyél abból minél többet. Ugyanígy a fehér húsból és halból, tojásból is (persze az utóbbi kettőt sokan nem szeretik, így attól még ha ezeket nem eszed meg, nem dől össze a világ). A cukros üdítőket (és energiaitalokat!) is hagyd el, nem csak a cukortartalma miatt, hanem mert teljesen tönkreteszi a szervezeted. Én emellett még javasolnám a kenyérfélék váltakoztatását. Ez nem azt jelenti, hogy fúj fehér kenyér, hanem, hogy legyen köztük többféle is.
A teljes cukormentes életmódot nem ajánlom, inkább legyen egy kevés cukorveviteled, mint hogy a szervezetedre hosszú távon káros édesítőszereket használd.
Ugyanígy nem ajánlatos az állati eredetű táplálékok elvetése sem (bár nagyobb eséllyel helyettesíthető növényi eredetű élelmiszerekkel, mint az előző esetben) .
A legnagyobb hangsúly a változatosságon és a mértékletességen van, egy "diéta" sem alkalmazható rendesen egyik napról a másikra, emellett valakinek ez válik be, valakinek teljesen más, viszont nagy általánosságban ez az alap.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!