A fogyásomat két dolog gátolja 1: hogy szeretem a finom kajákat, és nem tudom megállni, főleg mikor diétázok 2: érzelmi mélypontok. Ti hogy tudtok ezen úrrá lenni?
Finom kajákat eszem, ez alap... Amíg nem akarok mindent és/vagy folyton megenni, ez miért lenne gond?
Érzelmi mélypontjaim nincsenek sűrűn, de akkor nincs étvágyam. Jó, az evés néha komfort is, de sokkal többet kell ennem, mint amennyire erre szükségem van s ez nem kavar be. Ha ételre nincs szükségem, inkább iszom egy jó kis teát :)
Már amikor, mert azért van, hogy gyenge az ember, de az nálam hedonizmusból jön, nem érzelmi problémákból.
A motivációim sosem kavartak be abba, hogy amit nagyon meg akarok enni, azt meg is eszem... Viszont azt valamelyest lehet módosítani, hogy mit akarunk megenni... Kutakodással (egészségtudatosként nem eszem meg akármit), egy jobb életmód megszokásával...
Ettől még nagyon nehezen és ritkán fogyok, de kövéren még sokkal könnyebb volt és most is épp jó úton haladok.
Imadok fozni és enni. Imadom az édességet. De amikor az xs-es ruham nem jött fel az L méretemre (20kg hízás) akkor döntöttem el hogy ez nem jó .
Utána ha tükörbe néztem undorodtam magamtól, semmi nem állt rajtam sehogy . Nem tudom mennyivel voltam így undorítóbb magamnak hogy egyébként világ életemben vékony,csinos voltam
Egyszer az egyik családi összejövetelen megkérdezte az egyik rokonom (idősebb) hogy én ki vagyok . Na onnantól kezdve egy falat nem ment le a torkomon szó szerint . Gyorsan fogyni kezdtem aminek az lett az eredménye hogy jojozott a sulyom . 4-5-6kg jöttek fel , repültek le rólam hetek alatt . A boromon látszik is ..... hízásom előtt 48kg voltam csúcspontján 68kg . Most tartom a sulyom 59kg vagyok . Ez így pont jó. Már nem vonom magamtól meg a finom falatokat csak kevesebbet eszem. Ha pl hétfőn nehéz kaját eszek , kedd szerda valami könnyebbet de nem koplalok !
Megeszem most is a dupla sajtburgert nagy krumplival, de vacsira akkor egy szelet pirítós kenyér.
AZ elsö ponthoz: nyilván ROSSZ módszerrel akarsz fogyni, ha a finom étel meg a fogyás ellentmond egymásnak.
Én CSAK finom ételeket eszem, ennek "ellenére" jó 15 kilót fogytam úgy, hogy közben se éhes nem maradtam, se nem éreztem, hogy ezt vagy azt nem ehetek, mert fogyni akarok.
MINDENT lehet enni, amit csak megkívánsz, ami lényeges, hogy miböl mennyit.
Az érzelmi mélypontok meg csak indok számodra, hoyg kontrollálatlanul "zabálj", pedig az ilyen hangulatok ellen sokkal hatásosabb egy óra intenzív mozgás, és az még segíti is a fogyást, ellentétben azzal, hogy teletömöd magad mindenféle szeméttel. (Mozogni lehet ingyen is, egyszerüen elindulsz az utcán vagy bárhol és gyors tempóban sétálsz, ha futni nem akarsz vagy nem tudsz)
#5: Bár nálam is hasonlóan van, el tudom képzelni, hogy valakinek olyan szerencsétlen az ízlése, szokásai vagy a fogyáshoz szükséges étrendről alkotott elképzelése, hogy fogyáskor nem ehet jókat... Ilyenkor célszerű megtanulni élvezni a minden szempontból jó ételeket s nem sírni a régi rosszak, de finomak után.
Elvileg mindent lehet enni, gyakorlatilag nem. Én képtelen vagyok fogyni, ha szénhidrátbombákat eszem, mindegy, milyen keveset (jó, 10 gramm zabot kibírok vagy 20 gramm almát, de ennyi). Ami előnytelen és NEM tudunk belőle keveset enni vagy kicsi is olyan farkaséhséget vagy vágyakat indukál, hogy elrontja a napot, azt jobb kerülni. De valóban bármi beférhet, ha sikerül bepasszintani úgy, hogy ne éhezzünk. Nekem muszáj betartanom a makróimat a fogyáshoz, mert nem vagyok hajlandó éhezni, márpedig rossz makrókkal kalóriadeficitben azt teszem. Akit bármi laktat, annál sokkal inkább szabad a vásár.
Imádok enni. De sokkal többet jelent jelenleg számomra, hogy végre ne én legyek a dagi lány, hogy ne utáljak tükörbe nézni, hanem igenis csinosnak érezzem magam, és ne szégyelljem a testem. Ezt hívják motivációnak.
Módszer a következő: kevesebbet enni, és kalóriákat számolni, továbbá nem mindegy, hogy mit eszel. Ha reggelire eszel vmit, ami nem túl kalóriadús, de jóllakhatsz vele pl: zabkása, vagy puffasztott rizs napközben eszel almát / vmi gyümölcsöt nasinak, ebédre eszel vmi nagyon fimomat, DE keveset!!! Akkor nem kell lemondanod arról sem, hogy finomat egyél, délelőtt vigasztalhatod magad azzal, ha éppen mondjuk puffasztott búzát eszel reggelire, hogy na majd az ebéd, az milyen finom lesz! Vacsira meg mondjuk rántottát, tükörtojást, abonettet, zöldséget stb, attól függ, mennyit és mit ettél napközben...
A kulcs a kalóriaszámolás és a kitartás, MINDEN fejben dől el, ha diétáról van szó. Kitartás, akaraterő. Ha egész nap eszel, de keveset(!!!) pl étkezések között eszel gyümölcsöt akkor nem lesz annyi mélypontod, nem fog feltűnni, hogy "éhezel", illetve várhatod a finom ebédet:) Na meg napközben csomó dolog eltereli a figyelmed a pocakodról:)
Nyilván úgy lehetne igazán segíteni, hogy mit egyél, ha tudnánk súlyod, magasságod stb, de a kaloriabazis.hu-n mindent megtalálsz, hogy miben mennyi a kalória, és neked mennyit kellene megenned egy nap:)
Hajrá, én szurkolok neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!