Mustár, majonéz, kecsap ezek hizlalnak?
Mustár - nem
Majonéz - igen (rengeteg olaj van benne + cukor)
Ketchup - igen (viszonylag sok benne a cukor)
hÁZI MUSTÁROK KÉSZÍTÉSE A mustárt (amely lényegében valamilyen mustármag lisztjéből kevert vizes pép) számtalan adalékkal ízesíthetjük...
Magyar mustár (Romváry Vilmos szerint): 10 dkg mustárliszthez 0,5 dl vizet és 0,5 dl borecetet keverünk, majd 4-5 órát érleljük, közben időnként felrázzuk. Ekkor hozzáadjuk 15 g borsfű, 5 g kakukkfű, 5 g koriander és 5 g petrezselyem őrölt keverékét, megsózzuk, majd felöntjük 0,1 dl édes borral és annyi fűszeres ecettel, hogy jól kenhető pépet kapjunk. Az alapos kikeverés után üvegekbe, vagy cserépedénybe tesszük, s lezárjuk.
a majonézt mindenképpen felejtsd el
a ketchup sem az igaz, vegyél belőle cukormenteset és az még belefér
a mustárral nincs gond azt eheted nyugodtan
De igen, neked is köszönöm :)
És mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!