Kb.30 kg-ot szeretnék fogyni, ha biciklizéssel kezdek, az jó?
Sajnos az utóbbi időben rettentően felszaladtak a kilók és kb 30 kg-tól szeretnék megszabadulni. A jelenlegi járvány helyzet miatt amúgyis korlátozottak a lehetőségek sport terén, ezért rendeltem egy biciklit, ami a mai napon meg is érkezett.
Elég parkos környéken lakunk, nem belváros, sok bicikliút van.
Kezdésnek mondjuk heti 2-3x 1 óra biciklizés az jó lehet? Illetve nyilván étrend változtatás, odafigyelés.
Hétvégente emellett séta lenne mozgásnak.
22L
Szerintem nagyon jó kezdés, főleg, ha másokkal (persze most veled egy háztartásban élőkkel) együtt mész biciklizni. Nem azért, mert annyira hű-de-hatékony sport a fogyáshoz. Hanem azért, mert a legtöbb ember számára nagyon élvezetes!
Márpedig a fogyás legfontosabb kulcstényezője a kitartás. Most ég benned a lelkesedés tüze, de amikor szembesülsz vele, hogy még hosszú hónapokig tartó küzdelem van előtted, nem fogsz-e elszontyolodni?
Ha olyasmit csinálsz, amit élvezel, az sokat segít a kitartásban.
Ettől még a fogyáshoz a biciklizés önmagában kevés (az extrém esetektől eltekintve), ha túl sokat és főleg túl sok édességet eszel, azzal könnyedén tudod a jó hatásait ellensúlyozni. De ha az étrendedre is odafigyelsz, akkor azért is segít a mozgás, mert ugye nagyobb lesz a kalóriakeret, amit kitűzhetsz magadnak.
Egy nyáron keresztül bicikliztem munkahelyre és vissza, 2x15 km-t naponta. Étkezésem úgy nézett ki, hogy hétfőtől péntekig diéta, már nem emlékszem pontosan, de rengeteg görög salátát és olajbogyót ettem, meg leveseket, natúr húsokat, sőt túró rudit is. Szombat-vasárnap meg "normál" táplálkozás, persze ésszel és mértékkel, mert a családnak főztem. 15 kilót tudtam így fogyni.
A 2-3x1 óra bicajozás kezdetnek teljesen jó, és ha belejössz akkor akár minden nap is tolhatod. Ha csak 2 vagy 3 alkalommal tudsz menni, akkor próbálj meg olyan terepen hajtani, ami emelkedős, és jó erősen hajtsd meg a bringát, hogy szétégjen a combod. :) Ha nem tudsz ilyen terepet, akkor pedig mehet lazábban a tekerés, csak hosszabb ideig, mondjuk két órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!