Kb.30 kg-ot szeretnék fogyni, ha biciklizéssel kezdek, az jó?
Sajnos az utóbbi időben rettentően felszaladtak a kilók és kb 30 kg-tól szeretnék megszabadulni. A jelenlegi járvány helyzet miatt amúgyis korlátozottak a lehetőségek sport terén, ezért rendeltem egy biciklit, ami a mai napon meg is érkezett.
Elég parkos környéken lakunk, nem belváros, sok bicikliút van.
Kezdésnek mondjuk heti 2-3x 1 óra biciklizés az jó lehet? Illetve nyilván étrend változtatás, odafigyelés.
Hétvégente emellett séta lenne mozgásnak.
22L
Én kb. 8 évvel ezelőtt kezdtem el így bicajozni. Inkább állóképesség javítás volt a cél (hogy tudjak menni hosszabb túrákra), de pár kiló elvesztése is cél volt. Napi 1-1,5 órát tekertem.
az első két szezonban (egy őszi + egy tavaszi) lement 3-3 kiló. Aztán a szervezetem valszeg alkalmazkodott ehhez a mozgásmennyiséghez. Évek óta szinte midnen nap megyek 30 km-t (két óra, vagy néha több), és egy grammot se változik a súlyom. :)))
Szia!
Én heti 4x bicajozok 2órátközepes tempóban és heti 5x tornázom Béres Alexandra v Bíró Ica v R.Réka programjára. Ezt kb fél éve művelem. 160 cm vagyok és 55 kg, nem vagyok kövér, sovány sem igazából. Fogyni egy kg-ot sem fogytam, viszont sokkal formásabb lettem.
Fogyás szempontjából az étrended SOKKAL FONTOSABB mint az hogy milyen mozgásfajtát művelsz. Ha kalória deficitben vagy akár egész nap ülhetsz a tv előtt akkor is fogyni fogsz.
Ha 500 kalóriával többet eszel mint amennyi a fenntartási kalóriád akkor már nem mész semmire a biciklizéssel (fogyás szempontjából) mert ha nem úgy tekersz mint az állat akkor 1 óra alatt 500 kcal-t nem tudsz elégetni.
Tehát igen helyesen csinálod ha elkezdesz valamit mozogni mert EGÉSZSÉGES. Sőt valamennyit segít a fogyásban is mert minden mozdulatod energiát használ fel.
De ha a fogyás a célod és 30 kg + van rajtad akkor ott gond van a kalóriabeviteleddel. Azaz sokat eszel és az is elképzelhető hogy mellé szemetet eszel.
Tehát Kalória deficit. Helyes étrend (azt is inkább az egészség mint a fogyás miatt) és elegendő mozgás (megint csak az egészség miatt főleg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!