Ötletek diétás kajákra? : )
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen egyszerű, diétás kajákat ismertek/esztek. Tudom, be lehetne írni gugliba...:) De a tapasztalat nálam sokat nyom latban. :)
Szóval lehet szó akár reggeliről, turmixról, éhségűző praktikáról, akár teljes, főtt fogásról.
Milyen diéta? Epediéta: tejbegríz
Gyomorfekélydiéta: főtt krumpli
Cukorbeteg-diéta: sült hús
Fogyókúrás diéta: gyümölcs
Koleszterin-diéta:káposztaleves
Nekem az egyik kedvencem a búzakorpás zabkása. 2 dl tej és fél dl víz keverékét felforralom, majd teszek bele kis édesítőt, meg pár csepp vaníliaaromát, és beleöntök 3 dkg zabpelyhet és fél dkg búzakorpát. Lassú tűzön addig kevergetem, míg kb. tejbegríz sűrűségű lesz. Ha kész, kockára vágott gyümölcsöt keverek bele, én nektarinnal szeretem a legjobban. Szerintem nagyon fini. :)
Vagy. Tudom ajánlani a tonhalpogit is. Isteni finom. 1 tonhalkonzervet lecsöpögtetek, összekeverem apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, teszek bele kb. 2 kávés kanál natúr joghurtot, egy tojás sárgáját, és kb. 2 kávés kanál darált zabpelyhet. Összekeverem, kis kupacokat rakok belőle egy tepsibe és sütőben megsütöm. Zöldségkörettel szerintem ebédre is tök jó.
Ha főzeléket eszek, akkor darált zabpehellyel szoktam besűríteni. Jóval egészségesebb, mint a finomliszt.
Éhségűző praktika: olvasás (figyelemelterelés) vagy egy pohár cukormentes gyümölcstea. :) Vagy ha csak rágcsálhatnékom van, de nem vagyok éhes, akkor rágó, vagy egy nap max. 15 szem mandula vagy sótlan mogyoró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!