Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Inzulinrezisztenciàm lenne?

Inzulinrezisztenciàm lenne?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom , voltak gondok a súlyommal. Gyerekkoromban túlsúlyos voltam , aztán tinédzser koromra már kórosan sovány . 21 éves koromra lett normàlisnak mondható átlagos alkalom .

Az utóbbi 2 évben azonban rohamosan elkezdtem hízni. 180 centi magas vagyok , 2 éve 65 kiló voltam ma már 100 kg. Nem zabálok egész nap , nem eszek kenyeret és péksüteményt is nagyon ritkán . Elmentem dietetikushoz , adott egy 1200 kalóriás étrendet de semmit nem használt . A háziorvosom elküldött vérvételre ahol a triglicerid szintem magas volt, de nem kaptam rá semmi gyógyszert .

Nagyon sokat mozgok , mindenhova gyalog megyek , munkahelyemen sem ücsörgök órákat a gép előtt és túrázni is szoktam heti szinten legalább egyszer .

Az utóbbi fèl évben azonban észre vettem pár gyanús tünetet: állandóan álmos vagyok , falási rohamok törnek râm, rendszertelen lett a menzeszem, rengeteg pattanásom lett .

A hàziorvosom azt mondta , egyek csirkemellet zöldségekkel és fussak minden nap. Ebben a helyzetben ugyanis szerinte felesleges törnöm magam , doki úgy se fogad .

Teljesen el vagyok keseredve , sosem voltam ennyire nagydarab mint most . Utàlok már tükőrbe nézni . Van valami tanácsotok, hogy inzulinrezisztencia gyanúja mellett milyen étrendet kövessek ?

27/N

2020. ápr. 13. 19:17
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Endokrinológus kivizsgál. Magánlaborban csinálnak hárompontos cukorterhelést inzulinszintekkel. Addig is keress rá a 160g CH diétára, attól jobban fogod érezni magad.
2020. ápr. 13. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Szendi Gabor cikkeit ajanlom. Nekem segitett.
2020. ápr. 13. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Dr Koppány Viktóriára keress rá.

10 ezerert maszekba tudsz magadnak kerni vérvetelt, ne hagyd annyiba a dolgot !

Évekig könyörögtem haziorvosnak. Szte nem indokolt.

Maszekba elmentem, és kiderült nagyon rosszak az eredménxeim.

Mar banom nem sokkal előbb mentem maszek laborba.

2020. ápr. 14. 17:41
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

Indok keresés. Ezt csinálod.

Zsír és kövérség nem lesz semmiből, csak a bevitt kalóriákból. A többi csak önámítás, hogy ez a bajom, az bajom, biztos hormonális vagyok, pajzsmirigy, stb. Egyszerűen kevesebbet kell enni, mint a napi kalóriaszükséglet. Ha a semmitől lenne hízás, akkor már rég szabadalmaztatták volna a sertés tenyésztők. Csúnya példa, de a német fogolytáborokban azért fogytak le az emberek, mert nem ettek eleget.

Ne keress indokokat, kibúvót, bűnöst, hanem változtass a szokásaidon. Te írtad, hogy falási rohamaid vannak. Itt van a kutya elásva. És most adhatod a piros kezet.

2020. ápr. 14. 21:47
 5/6 anonim válasza:
79%
Kedves utolsó, szerintem nem kéne olyan dologba belekötnöd az orrod amihez nem értesz, tanácsot meg végképp ne adj. A hormonális folyamat nagyon összetett dolog. A megfelelő mennyiségű és minőségű zsírbevitel és szénhidrátbevitel ugyanolyan fontos ahhoz, hogy a hormonrendszer megfelelően tudjon működni. Azért vannak falásrohamaid valőszínűleg, mert magas glikémiás indexű ételeket eszel nulla szénhidráttal. Én is ilyen voltam, magánúton csináltattam meg, 10 évig szenvedtem ezzel, kb a levegőtől is híztam már, miközben heti 5-6 edzésem volt és egészségesen ettem. Sima fehérlisztes pékárukat le kellene cserélni teljeskiőrlésüre, tésztákat ugyanigy, krumpli nuku. Ugyanis ezek mind hatalmas inzulinválaszt váltanak ki a szervezetből. Cukrot semmiképpen nen szabad enni és minden olyan dolgot amiben megtalálható pl:joghurt, rudi, kakaóscsiga stb. Helyette édesítőt kellene alkalmazni, mint xilitet, eritritet vagy hasonló alternatívákat. Sajnos a gyümölcsökben levő cukroktól is rosszul tudunk lenni, ezért ezeket csak a délutáni órákban lehet enni lassú felszívódású szénhidráttal együtt.Oda kellene figyelni még a szénhidrátbevitelre is napi szinten 160 gramm szénhidrátnak kellene meglennie, mert ez egy alapanyagcsere betegség. Ha nem is ez a bajod, akkor is jót fog tenni a diéta. Emellett ha teheted heti szinten legalább 5x kéne sportolni, de kezdetben csináld heti szinten 2-3x és nem fog a lelkesedésed alábbhagyni, mert nálam így volt sajnos hónapokig. Nagyon fontos, hogy olyan edzések legyenek amik magas pulzus számot tudnak kiváltani, pl:Rubint Rékás edzések is nagyon jók. A turázás az jól hangzik, az maradhat heti 1x és mellette 2 otthoni HIIT edzéssel( Réka edzései is ilyenek) kiegészítheted. Előtte fél órával egy gyors felszívódású szénhidrátot kell fogyasztani(pl:banán). Amit még javaslok, hogy facen van egy IR csoport is, oda is be tudsz csatlakozni van egy csomó fájl feltöltve amik jó útmutatót adnak a diétához,ami elég összetett sajnos, sok mindenre oda kell figyelni, hogy müködőképes legyen. DE ha meg tudod csináltatni most a vérvételt magán laborba akkor csináld meg előtte mindenképpen, aztán rakd fel a csopiba, nagyon segítőkészek a csajok. Bár ebben a helyzetben szerintem sűrgősségi beutalóval lehet sajnos csak menni. Kitartást! Rendbe fogsz jönni!
2020. ápr. 18. 12:02
 6/6 anonim válasza:
100%
Még annyit elfelejtettem mondani, hogy a futást nem ajánlják az edzők ilyen súlyfelesleg esetén, mert nagyon terheli az ízületeket. 1200 kcal bevitel meg nagyon kevés... Látszik, hogy mennyire ért hozzá, a mostani kalórabeviteled 2200 körül mozog,ezt kell csökkenteni, de nem drasztikusan olyan 1750-1800 körülire, mert ha nagyon leviszed, akkor lelasul az anyagcsere kvázi nem fogsz fogyni, mert a szervezeted éhezik egyből tartalékolni fog és nem a zsírt emészti fel, hanem az izmot.A napi 1800 kalória bevitelre figyelj oda és a 160 gramm JÓ szénhidrátra. És heti 2-3 kardió edzésekre,amiket majd növelhetsz, ha már kialakult a rendszeres rutin.Meg lesz az eredménye hidd el. Csalónap heti 1x 1 csoki vagy hambi, pizza vagy bármi más belefér bőven, ha utána vissza is tudsz állni természetesen,hisz az a legnehezebb:D
2020. ápr. 18. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!