Inzulinrezisztenciàm lenne?
Mióta az eszemet tudom , voltak gondok a súlyommal. Gyerekkoromban túlsúlyos voltam , aztán tinédzser koromra már kórosan sovány . 21 éves koromra lett normàlisnak mondható átlagos alkalom .
Az utóbbi 2 évben azonban rohamosan elkezdtem hízni. 180 centi magas vagyok , 2 éve 65 kiló voltam ma már 100 kg. Nem zabálok egész nap , nem eszek kenyeret és péksüteményt is nagyon ritkán . Elmentem dietetikushoz , adott egy 1200 kalóriás étrendet de semmit nem használt . A háziorvosom elküldött vérvételre ahol a triglicerid szintem magas volt, de nem kaptam rá semmi gyógyszert .
Nagyon sokat mozgok , mindenhova gyalog megyek , munkahelyemen sem ücsörgök órákat a gép előtt és túrázni is szoktam heti szinten legalább egyszer .
Az utóbbi fèl évben azonban észre vettem pár gyanús tünetet: állandóan álmos vagyok , falási rohamok törnek râm, rendszertelen lett a menzeszem, rengeteg pattanásom lett .
A hàziorvosom azt mondta , egyek csirkemellet zöldségekkel és fussak minden nap. Ebben a helyzetben ugyanis szerinte felesleges törnöm magam , doki úgy se fogad .
Teljesen el vagyok keseredve , sosem voltam ennyire nagydarab mint most . Utàlok már tükőrbe nézni . Van valami tanácsotok, hogy inzulinrezisztencia gyanúja mellett milyen étrendet kövessek ?
27/N
Dr Koppány Viktóriára keress rá.
10 ezerert maszekba tudsz magadnak kerni vérvetelt, ne hagyd annyiba a dolgot !
Évekig könyörögtem haziorvosnak. Szte nem indokolt.
Maszekba elmentem, és kiderült nagyon rosszak az eredménxeim.
Mar banom nem sokkal előbb mentem maszek laborba.
Indok keresés. Ezt csinálod.
Zsír és kövérség nem lesz semmiből, csak a bevitt kalóriákból. A többi csak önámítás, hogy ez a bajom, az bajom, biztos hormonális vagyok, pajzsmirigy, stb. Egyszerűen kevesebbet kell enni, mint a napi kalóriaszükséglet. Ha a semmitől lenne hízás, akkor már rég szabadalmaztatták volna a sertés tenyésztők. Csúnya példa, de a német fogolytáborokban azért fogytak le az emberek, mert nem ettek eleget.
Ne keress indokokat, kibúvót, bűnöst, hanem változtass a szokásaidon. Te írtad, hogy falási rohamaid vannak. Itt van a kutya elásva. És most adhatod a piros kezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!