Most kezdtem el fogyózni, ezt hogy oldjam meg?
17 vagyok így szülőkkel élek. Szerintük hülyeség hogy fogyni akarok, hallank se akarnak arról hogy nekem vegyenek tk kenyeret külön vagy több salátát, esegleg fehérjeport mert az ő szemükben ez csak az én butaságom (pedig a tk kenyér egészségesebb amúgy is de ez mindegy most).
Tehát, a fehérje bevitelt hogy oldjam meg? Diéta szerint 80g körül kéne egy nap, de nem tudok csirkét csirkével enni (nem engednék) meg port se kapok, nem tudom mi másban van sok amit nem kell speciálisan venni hanem mindennapos dolog.
Másrészt, mivel nem hajlandóak megengedni hogy egy-két dolgot leváltsak és amúgy is nassolós típus vagyok: ha betartom a kalória keretet akkor mindegy mit eszek? Tehát mindegy hogy egy szelet snickers vagy egy kiló saláta (buta hasonlat, de ezen legalább érződik a lényeg) akkor az is jó úgy?
Köszi a válaszokat, ezen kívül bármi frappáns tipp jöhet ami eszetekbe jut, nagyon újonc vagyok a témában :)
Ahogy hozzáállsz, az sehogy sem jó! Nem kell csirkét csirkével, és fehérje por sem. A nassolást meg Snickerset felejtsd el.
Egyél kevesebb kenyeret, köretet, bármilyen húst ehetsz, minél több zöldséget hozzá.
Nem kell egész nap csirkét enni meg salátát, azt úgysem bírnád. 17 vagyok én is, szintén hasonló körülményekkel. Anyukám szerint a fehérje por az drog, telebeszelte valamelyik ismerőse a fejét ezzel a butasággal.
Végül úgy döntöttem, hogy nem érdekel, megvettem saját pénzből egy 35adagos fehérjét, ami cukor,laktóz,glutén mentes.
Neked is ezt kéne tenned. Tk kenyereket én nem ajánlom, picit olvasgass róla, hogy igazából nem sok értelme. Rostban gazdag étel a zabpehely, rengeteg módon el lehet készíteni, én pl. kefírrel és gyümölcsdarabokkal eszem, sok benne a kalória, de nagyon egészséges. (És ~300Ft egy kiló a Tescoban) Gyorsítja az anyagcserét, ezáltal támogatja a diétádat. Amúgy azért nem nagyon szabad enni Snickerst meg ilyeneket, mert túl sok bennük a gyorsan felszívódó szénhidrát, a háj az pedig lényegében szénhidrátból és zsírból képződik. Ha főleg szénhidrátokból (és zsírból) viszed be a szükséges kalória mennyiséget, és deficitben vagy, akkor a szükséges energiamennyiséget többnyire a szervezeted az izmok leépítéséből fogja pótolni. A mérleg hazudni fog, fogyni fogsz brutális tempóban (mivel az izom nehéz). De közben nem sokat fogsz a zsírból. Ezért kell a fehérje, hogy az izmaid legyenek "táplálva" és a zsírhoz kelljen nyúlnia a szervezetnek, ha esetleg energia deficit van. Fehéjedús ételek: halak (konzerv formájában is akár), csirke, pulyka, hüvelyesek, spenót, lencse, mandula, szárított paradicsom, illetve szerintem ehetsz szárazabb vörös húsokat is. A bőrét kerüld illetve ne egyél semmiből sokat, de egyél mindenből, különben rosszabbat teszel. És FOKOZATOSSÁG! Mindenben, edzésben, kajában. Egyébként ha érdekel, írj rám privátban és segitek kivalasztani a feherjet is.
Az agymosáson már te is túl vagy.
A teljeskiörlésű károsabb mint bármilyen más liszt.
Mert a gabona héjában vannak a mérgező anyagok, permetszerek mind.
Nassolgass tovább.
"Ha főleg szénhidrátokból (és zsírból) viszed be a szükséges kalória mennyiséget, és deficitben vagy, akkor a szükséges energiamennyiséget többnyire a szervezeted az izmok leépítéséből fogja pótolni." - A szervezetnek van egy alap fehérjeigénye, ha ezt nem viszed be és nem használod az izmaidat, leginkább akkor fognak leépülni, mivel a fenntartásukhoz energia és építőkövek (fehérje/aminosavak) kellenek. Ha minimalizálni szeretnéd az izomveszteséget, egyél elég fehérjét és mozogj. Viszonylag sok fehérjét tartalmaznak a húsokon kívül egyes tejtermékek (pl. sajt, túró), olajos magvak, hüvelyesek. De a többi ételből is jöhet még valamennyi. Inkább kicsivel több legyen a bevitel az ajánlottnál, mint kevesebb. Hogy miben mennyi fehérje van (g/100g), arról vannak a neten jó táblázatok, a kalóriaszámláló oldalak is segítenek.
Hogy a tk. pékáru egészségesebb-e, arról megoszlanak a vélemények. A legtöbbjük tartalmaz jócskán finomlisztet is, ugyanolyan sok bennük a kalória és a szénhidrát. (Amelyikben nincs semennyi finomliszt, az vagy ehetetlen, vagy tele van mindenféle adalékanyagokkal, vagy mindkettő.) Ennyi erővel ehetsz sima kenyeret is (minél kevesebbet), hozzá valamilyen magas rosttartalmú ételt, pl. magvak, zöldségek.
Nem mindegy, mit eszel, sem az egészséged, sem az energiaszinted, sem az étvágyad, sem a fogyásod szempontjából. Szerinted mennyi vitamin, hasznos tápanyag van egy Snickersben, és mennyi van ugyanakkora kalóriaértékű zöldségben? Melyikkel laksz jól hosszabb ideig? Melyikben van több gyorsan felszívódó szénhidrát, ami hátráltathatja a fogyást? Fogyáshoz a jó étrend kulcsa az, hogy kevesebb kalóriából vidd be az összes szükséges tápanyagot úgy, hogy ne éhezz mellette. Ehhez meg kell válogatni, mit és miből mennyit eszel.
Az első jót írt, kár volt lepontozni.
Ha aratás körül sok az eső, akkor a teljes kiőrlésű termékek fogyasztása tilos, és ezt a NéBiH ki is mondja.
A teljes kiőrlésű azt jelenti, hogy a gabonaszemeknek a héját nem távolítják el teljesen, ezért nem lesz fehér a liszt belőle. A hasi barázda teljesen rajta marad a gabonaszemen, így a mikotoxinok, gombák, penészek a lisztbe belekerülnek, ezzel a belőle készült terméket is lefertőzve. Ugyanis a mikotoxinok hő hatására nem pusztulnak el. Szóval a teljes kiőrlésű pékárunál nézz után a, van-e korlátozás vagy figyeld azt, hogy milyen volt az idő aratás előtt és aratáskor. Mert az esős, párás időben penészednek a szemek.
Úgyhogy ne csak egyféle mást találj ki, Ha nem több alternatív kaja lehetőséged legyen, ha az egyiket bármi miatt nem fogyaszthatod.
Az én anyámnak se tetszik, hogy dietazom es szeretne tomni a sutikkel, csokikkal stb bar nem ertem ennek mi az értelme es mire jo.
De attol függetlenül fogytam par kilót es kisebb is lettem ugyhogy en egyáltalán nem foglalkozom vele, hogy tetszik e neki.
Nekem se veszi meg a salatat egyébként de akkor csinálok itthon zöldség saláta utanzatot :D
zab, búza korpa: 12-13 gramm fehérje / 100 gram
reggelinek jó
hüvelyesek (bab) 20 -25 %
bab leves, bab főzelék, chilis bab
diófélék is magasak fehérjében.
VIszont ezekben elég sok a zsír is úgyhogy kicsit óvatosabban vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!