10-15 kg felesleg van rajtam. Ugyanakkor izmos is vagyok. Ha 10 napig csak vizet iszom, akkor mi fog történni? Izmot is fogok veszíteni?
Fogsz veszteni izmot, de nem túl nagy mértékben. A tested át fog állni a második-harmadik napon ketózisba és autofágiába kezd, feldolgozod az öreg sejtjeid. Facebookon vannak ilyen water fasting csoportok. A böjttől a ma embere igaziból tart, hogy Úristen nem lesz minden nap legalább 1 g fehérje / testtömegkg,és leereszt teljesen, de a tested nagyon okos. A 72. órában 1300-2000% szeresére növekszik a növekedési hormon termelése, van aki vízböjt alatt edz is, én úgy értelmeztem, hogy ilyenkor hajlamosabb edzés alatt izmot enni a tested. Szóval csak könnyű, nem intenzív mozgás ajánlott.
Az első három nap leszel éhes, utána már nem.
Kb a felét fogod visszahízni, annak amit elvesztesz súly.
Nagyon fontos utána a refeeding, hogy ne zabálással törd meg, mert beteggé tesz(de nem is fog jól esni). De ha jól tudsz angolul szívesen elküldök egy könyvet ezzel kapcsolatban.
Hát egy 10 naoos vìzböjt kúra az tényleg elég durva. Nekem eddig 5 nap volt a csúcs, és szìvesen csináltam volna tovább, mert abszolút nem voltam éhes, de egyszerűen olyan piszkosul erőtlennek éreztem mag, hogy nem ment tovább... A kérdésedre a válasz szerintem 10 nap alatt lazán letudnál dobni 10 kg, aminek nagy része vìz lenne, de azért zsìrt és sajnos valamennyi izmot is vesztenél.
Nem akarlak lebeszélni a böjtről, mert néha tényleg nagyon jó, és elősegíti az emésztő rendszer regenerálódását, például egy-két nap összevissza evés után. Viszont a hosszú böjtök, tényleg nem a legjobbak a fogyáshoz. Amit ez esetben javasolnék az az intermittent fasting lenne, az ún. Időszakos böjt, amikor minimum 16 órát tartassz az étkezések között. Ha ezt kombinálod egy aránylag low-carb étrenddel, akkor garantált a siker és ez egy nagyon jó, fenntartható módja a fogyásnak. Ráadásul segìt abban, hogy elkerüld a puffadás érzetet.
Ha jobban érdekel a dolog javaslom, az Eat-Stop-Eat cìmű könyvet és a Zero nevű appot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!