Nem ehetek este vacsorára almát?
Egy diétás fb csoportban szedtek szét valakit mert vacsorára gyümölcsöt evett. Azt hiszem kiwi és grapefruit. A csopi mellesleg szénhidrátcsökkentett, azért szóltak volna még megértem, de ez hogy elvből rossz minden gyümölcs nekem nonszensz. Különböző érvekkel támasztották alá, mint pl a gyümölcscukor este méreg, savas lesz éjjel a gyomor, 1 óra múlva még éhesebb leszel. Ezek mennyire igazak?
Szinte minden vacsorám almából áll. Abból is nagyon max 2 felvágva. Csak kalóriát számolok ami szerint mindig belefér. A testem sose panaszkodott, és sosem voltam tőle később éhesebb.
Általában 20kor eszek maximum, és van hogy éjjel 2kor alszom el, tehát alvás előtt vanhogy 6 óra is eltellik mégsem éhezem utána.
Titeket kérdezlek, mint pártatlanok mennyire egészséges vacsinak az alma?
"Különböző érvekkel támasztották alá, mint pl a gyümölcscukor este méreg, savas lesz éjjel a gyomor, 1 óra múlva még éhesebb leszel. Ezek mennyire igazak?"
Semennyire. Pontosabban mind szamárság. A gyomor nem az almától lesz savas. A gyomor a gyomorsavtól savas. Eredetileg is. És kibírja. Nyilván fehérje evés után jobban savas, alma evés után kevésbé.
Szóval ha probléma mentesen eszed az almát este, akkor folytasd nyugodtan a bevált gyakorlatot.
Ezt neked kell tudnod. Nekem a gyümölcs az egyértelműen nasi kategória, mivel hasznos tápanyag nemigazán van benne, cukor az viszont valóban elég sok, laktatni nem laktat, és igen, savasít. Én nem szeretek elcseszni a napi keretből 400-500 kalóriát gyümölcsre, akkor inkább eszek valami normális kaját.
De hogy minden gyümölcs rossz lenne, az nem igaz. Plusz alapból nem lehet általánosítani, hogy kinek melyik ételek a jók. Ha neked ez így belefér a kalóriádba, és nincs semmi bajod tőle, és jól is laksz vele, akkor nem értem, mi lenne vele a probléma.
Vitatkozni meg kár leállni ilyen önjelölt szakértőkkel, úgyis csak a saját igazát hajtogatja mindegyik, és ha neked véletlenül más válik be, akkor te vagy a hülye...
Ha neked nem okozott eddig problémád, és szereted is, akkor nyugodtan edd tovább. A saját testedre hallgass, ne másokra.
Én minden nap megeszem 2 db almát, épp amikor jólesik, mert szeretem 🙂
A legnagyobb baj hogy az igazsag ott rejtozik
A baromsagok kozott.
A savasodas hulyeseg de a gyumolcs cukortartalma miatt nem ajanlott este enni semmilyen gyumit. Sot,
Inkabn csak delelott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!