Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az orvos...

Mit csináljak, ha az orvos szerint csak biztosan hazudok és zabálok, amiatt vagyok elhízva?

Figyelt kérdés

Már egy ideje gyanakszom rá, hogy lehet valamilyen egészségügyi problémám, mert egyszerűen nem áll össze a kép, hogy mégis mitől lehetek elhízva. Az igaz, hogy nem sportolok, de a napi átlagos mozgás megvan, szóval nem csak egyhelyben fekszem. Valamint kevesebbet is eszem a normálisnál és többet nem is bírok, körülöttem mindenki legalább 3x annyit eszik, mint én. Viszont kb. 80 kg vagyok, szóval van rajtam felesleg bőven és rosszul is érzem magam (pl. fáj a hasam, fel vagyok puffadva).

Voltam a háziorvosomnál, hogy ez és ez a problémám, szeretném kivizsgáltatni magam, de csak leb&#>ott, hogy jajj mindenkinek ez a baja, csak a kifogások, mert lusta vagyok meg zabálok stb., szóval kvázi elhajtott a francba és nem volt hajlandó még egy vérvételre sem beutalni sem semmi.

2020. márc. 6. 09:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
71%

"Engem olyan emberek vesznek körül, akik egész nap zabálnak, összevissza esznek mindent, tömik magukba az édességet, chipseket, kekszeket stb. és egy két háznyi távolságot is kocsival tesznek meg, mindehhez pedig max. 50 kg-t nyomnak vagy még annyit sem. "

Légyszives nekünk nem kell hazudnod,ha már magadnak hazudsz...

Eddig is sejtettem,hogy kamuzol mert nem tudok olyan betegségről amivel ,ha napi 800 kalóriát eszel ne fogynál. Na de aztán most leírtál egy akkora kamu szöveget,hogy nem tudom szó nélkül hagyni. Hol jársz te olyan emberek között akik 50kg ?? :DD Magyarország EU-ban a legelhízottabb nép és ha kimegyek az utcára hát igen csak ritka ,ha sovány,vékony embert látok. Az átlagon van kicsi felesleg vagy éppen több. Aztán meg,ha tényleg ismersz pár 50kgos embert akkor is honnan veszed,hogy ők bizony egész nap csak hips,csoki,keksz zabálnak megállás nélkül aztán olyan vékonyak? :D Álomvilágban élsz kérdező. Én kérlek 174cm 58kg vagyok,tehát még az 50kg határba sem férek bele,mégis nagyon vékony és képzeld lejárok edzeni mindennap és ja igen a napi 1500 kalóriámba van,hogy belefér egy zacskó chips vagy 1 db csoki,de nem tömöm magam halálra. Szerintem ne válts dokit örülj,hogy valaki a képedbe meri mondani az igazságot.

Írtad magad is,hogy a barátaid is azt mondják ne feküdj a tv előtt kólát vedelve és kekszet zabálva. Gondolom ők jól ismernek. Szerintem menj pszihológushoz,mert nagy gondok vannak fejben. Amúgy meg 80kg 170 cm felett nem dagadt disznó mint ahogy te azt leírod. Tuti testképzavaros is vagy és bánt,hogy nem vagy sovány a töménytelen zabálás mellett.

2020. márc. 6. 12:11
 12/30 anonim ***** válasza:
82%
Figyelj, neked jó ez így? Mondd meg, hogy ha te szereted így magad, akkor másnak semmi köze hozzá, de igen is jogod van az orvosi ellátáshoz. (Amúgy az életmód váltást nem feltétlen fogyás miatt mondtam, csupán jobban meg fogod tudni, hogy nagyjából mi a helyzet veled)
2020. márc. 6. 12:16
 13/30 anonim ***** válasza:
45%
Már bocsánat, de igen is van olyan, hogy napi 800 kcallal nem bír fogyni, legjobb barátnőm is ilyen. Ja és nekem is van olyan ismerősöm, akik a leírtaknak megfelelnek, ráadásul a női osztálytársaim vékonyak, pedig 3x többet esznek, mint én. Van, aki sport nélkül nem tud fogyni, van, aki amúgy sem. Fogd fel, hogy nem minden elméletek körül forog, legyél tapintatosabb
2020. márc. 6. 12:20
 14/30 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen étrend mellett sajnos simán lehetsz inzulinrezisztens, nem a mennyiség hanem az összetétel miatt. És hiába vagy 80 kg, ha izmod alig van, akkor bizony kevés kalóriát fog felhasználni a szervezeted. Viszont az étkezési napló egy nagyon jó ötlet. Szóval szerintem válts háziorvost vagy magánúton vizsgáltasd ki magad inzulinrezisztenciára és pajzsmirigy-alulműködésre, és kezdd el az étkezési naplót vezetni _most_. Ha az orvosváltásra nincs lehetőség és a magánutas vizsgálatra nem telik, akkor is azért vesd be azt az étkezési naplót (talán a pontos adatok az orvost is jobban meggyőzik), plusz elmehetsz valamelyik reggel egy patikába vércukormérésre, az nem drága (viszont ha már az is magas, akkor nagy gáz van és szerintem ez az orvosodat is meggyőzi).
2020. márc. 6. 12:26
 15/30 anonim ***** válasza:
83%
Másik ötlet: engem a nőgyógyász küldött pajzsmirigy+éhgyomri cukor+inzulin-t is tartalmazó vérvételre, így ha nő vagy, akkor ez egy kerülő út lehet. (Persze ez nem a nőgyógyász dolga lenne, de ha van egy kis szerencséd, akkor megértő és beutal.)
2020. márc. 6. 12:27
 16/30 anonim ***** válasza:
65%

11. Neked az agyad is satnya, nem csak a tested. 800 kalóriàn élni hosszútàvon egészségtelen, teljesen felesleges ilyeneket írni/ ilyesmit elvàrni egy embertől. Nem is ismered a kérdezőt, hogy van pofàd hazugnak nevezni? Buta vagy de nagyon.

Én is rengeteg olyan embert ismerek személyesen akik sajàt bevallàsuk szerint nem sportolnak semmit, plusz rengeteg csokit csipszet, egyebet összeesznek, mégsem híznak el, sokan kifejezetten vékonyak.

Sajnàlatos, hogy még azzal az alapvető dologgal sem vagy tisztàban, hogy az emberek szervezete/ anyagcseréje nem egyformàn működik, ezért igen, léteznek olyanok akikről a kérdező ír.

2020. márc. 6. 12:30
 17/30 anonim ***** válasza:
36%

pff jó helyre jöttem,akkor egyetek tovább és gonodljátok ,hogy napi 800 kalóriával nem lehet fogyni akármi is van :D bezárnának titeket valahova 1-2 hónapig és csak ennyit ehetnétek falat kaparnátok az éhségtől és úgy fogynátok,hogy el sem hinnétek ...

De legyen így,sziasztok

2020. márc. 6. 12:31
 18/30 anonim ***** válasza:
38%
16 ,neked meg az arcod is nagy nem csak a beled . Idejárnak az elefántok hazudozni és önsajnálatatni? :D látod bármit lehe modnani,ha neked egy bomba nő azt modnja ő éjjel nappal chipset eszik és el is hiszed az a te szegénységi bizonyítványod nem az övé :D aztán mész haza sírva enni a kekszeidet és a kóládat vedelni és meséled a férjednek,hogy bezzeg a bomba nő is ezt eszi még sem hízik. omg itt tart ezaz ország xd
2020. márc. 6. 12:34
 19/30 A kérdező kommentje:

11-es Nyilván nem Magyarország teljes lakosságáról beszéltem, mind a kb. 9 millió emberrel együtt...hanem a környezetemről. Itt van az egész családom, vagy a barátaim is, akik mind az "eszik, de nem hízik" kategória és egyikük sem sportolt soha életében semmit. A testvérem pl. ugyanúgy nőtt fel, mint én és ugyanazt ette, mint én és lám, ő sosem volt elhízva, egy deka felesleg nem volt rajta sosem. Most is látom, hogy bármit ehet, amit megkíván pl. a chips és a gumicukor a kedvence, mindig kólát iszik, a kávét is két cukorral issza, imádja a tésztát, mindenhez kenyeret eszik és 50 kg, vékony. Vagy a legjobb barátnőm (aki a lakótársam, szóval pontosan tudom ezt is, hogy mit eszik) még az 50 kg-t (46 kg konkrétan és ugyanolyan magas, mint én) sem éri el, pedig rengeteget eszik pl. ugyanúgy kenyeret kenyérrel, sültkrumplit, tésztákat. Ha mondjuk elmegyünk együtt enni, valahová akkor az is úgy néz ki, hogy pl. én egy egész pizzát nem is bírok megenni egyedül, de neki még kevés is és kér kettőt vagy kér még mellé valami mást is, mert csak úgy lakik jól. Viszont nem csak ők az egyedüliek, körülöttem valahogyan tényleg olyan emberek vannak, akik vékonyak és nem tesznek érte semmit.

Az utolsó bekezdésre meg nem is kellene reagálnom, mert egyértelmű, hogy alapvető problémáid vannak a szövegértelmezéssel... Szerinted ki lennék akadva, ha tudnám, hogy azért vagyok elhízva, mert zabálok meg egész nap döglök a tv előtt? Nem, képezld el, hogy nem erről van szó, hanem tényleg nem tudom, hogy mi az oka a túlsúlyomnak és emiatt zavar leginkább.

2020. márc. 6. 12:35
 20/30 anonim ***** válasza:
25%
😂😂😂ééés csak nem fogja fel, hogy 800 kalória élhetetlen.
2020. márc. 6. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!