Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha az orvos azt mondta higy...

Ha az orvos azt mondta higy zöldséget gyümölcsöt és húst ehetek csak mert le kell fogynom akkor a suliba mit vigyek uzsonnának?

Figyelt kérdés
Anyukám azt mondta hogy virslit fogok vinnide egy idő után elkezdtek piszkálni érte az osztálytársaim olyan szinten higy már nem bírtam. Viszont tényleg fogynom kéne nagyon kövér vagyok és így egy csomó betegségem lehet.

2018. nov. 6. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Saláta, amibe husi is van szeletelve.
2018. nov. 6. 20:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Uzsonnának gyümölcsöt vigyél, több nem kell.
2018. nov. 6. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg párolt zöldség csirkemellel? (csíkozva,kockázva) ugyanaz mehet másnap salátába. Esetleg fogyassz zöldség-gyümölcs smoothiet, az laktató, és egészséges.

Esetleg barack befőtt kockázva, vagy almakompót mellé husi.

Gyümölcs saláta.

2018. nov. 6. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Cézár saláta, vagy bármilyen aszalt gyümölcs...

Engedd el a fantáziád!

Rengeteg jó kaja van.

2018. nov. 6. 21:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Tejtermékekkel van valami gondod? Mert ha nincs, vihetnél sajtkockákat nyers zöldségekkel, gyümölcsös túrókrémet vagy natúr joghurtot (házira gondolok), kefírt is. Kicsit változatosabb lenne.
2018. nov. 7. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg veszélyes a súlyod az egészségedre akkor ne egyél aszalt gyümölcsöket, befőtteket, kompótot mivel ezek teli vannak cukorral. Szerintem a legegyszerűbb a jégsaláta, paradicsom, paprika, kígyóuborka és vékonyra szelt répa. Szabadon variálható nem túlzottam költséges. A zöldségek közül szerintem a legjobbak "fogyózáshoz" brokkoli, retek, uborka, zellerszár, saláták, cékla, sárgarépa, csemege paprikák, bab, borsó(bár ezzel vigyázni kell mert magas lehet a cukor tartalom). Csirkemell, pulykamell, halak(nem olajban eltéve mindegyik jó neked), sovány marha. Tudom ajánlani még a tojást, a L*dlben kapható light cottage cheese-t, az alacsony zsírtartalmú túrokat. Arra figyelj még oda, hogy a salátádra ne tegyél önteteket mivel ezek általában sok kalóriát tartalmaznak. Persze egy kevés olivaolaj vagy citromlé mehet rá. Húsoknál kerüld a rántott, sok zsíradékban kisütötteket, a fagyasztott panírozott "húsokat". A virsli sehogy nem éri meg. A kilónkénti ára nagyon magas ahoz képest, hogy szinte semmi értékes markó tápanyagot (Fehérje,Szénhidrát,Zsír) nem tartalmaz. Viszont teli lehet állagjavítókkal, ízfokozóval, tartósítószerrel. Én javaslom menjetek el szüleiddel egy dietetikushoz és kezdj el valamit sportolni az sokat segít.
2018. nov. 7. 09:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kezdjük az elején.

Ha a zabálástól(ne vedd bántásnak nem annak szánom) híztál meg annyira amennyire, akkor igen az étrendeden kell változtatni. Érdemes elmenni egy dietetikushoz akivel átbeszélitek mit eszel egy nap,ő majd tök okosan megmondja min változtass.

Saját tapasztalat alapján néhány jó tanács:

Mindenkinek van egy alapjáraton szükséges kalóriamennyisége.(ez ahoz kell h egyáltalán életben maradj :D) A fogyás titka az, hogy több kalóriát égess el mint amennyit beviszel. Ezt el lehet úgy érni, hogy minden étkezésedet vezeted egy kis füzetbe ,de már vannak erre szánt applikációk is. Ezt Kalóriaszámlálásnak nevezik. Anyukád ebben biztosan tud segíteni, viszont ehez elég nagy kitartás kell, és önmagában csak rövid ideig segít.

Kövi lehetőség, kezdj el sportolni. ha csak egy órával mozogsz többet mint eddig, már előrébb vagy egy kicsivel.Szépen lassan ahogy kezdesz hozzászokni lehet emelni az időtartamot. Lényegében mindegy milyen sportot választasz a lényeg h élvezd, mert ha élvezed, rendszeresen csinálni fogod.

Persze érdemes mellette továbbra is figyelni arra,hogy minőségi ételeket fogyassz.

- minimalizáld a gyors kaják számát- meki,burgerking,kfc stb..

- sajátkészítésű saláták: Isteniek televannak vitaminnal és ahogy előttem is mondták már nagyon jól kombinálható a csirkemellel.

- lazac, tonhal sok sok párolt zöldséggel

- Olajos magvak: dió,mogyoró,mandula stb.. egy maroknyi adag délután uzsinak tökéletes.

- Cukros üdítők, cukros minden: blee... ha mindenképp kell az íz, igyad a cukormenteset eleinte furcsa ugyan de könnyen hozzálehet szokni. A cukrot tartalmazó ételek italok hirtelen megdobják a vércukorszintedet, ami kezdetben tök jó, de hamar alább hagy az enerdzsi és utána leesik a vércukorszinted a béka segge alá aminek következtében megint éhes leszel és megint enni fogsz és megint üres kalóriákat fogsz bevinni amitől megint sak hízol.

- Péksütik: egy egy péksüti kalóriában felér egy komplett ebéddel, és legtöbbjük egyáltalán nem laktat vagy csak rövid ideig elég aztán újra éhes leszel.. Ha nem tudsz lemondani róla válassz teljeskiörlésűt,magvasat. (A tönköly búzás péksütik nekem egyenesen ízlenek)

- Zabkása: ne vegyétek meg boltban hiába csábít az hogy azt mondják iszonyat egészséges. Az is, de csak ha te csinálod cukormentesen, ugyanis a bolti zacskósban rengeteg cukor van. Nem tudom hány éves vagy, én annó 10-12évesen már megcsináltam magamnak mert egyszerű és gyorsan kész van, de ha nem megy se csüggedj anyud biztosan összedobja neked szívesen 10perc alatt. Gyümivel, magvakkal tökéletes reggeli lehet. :) (suliba kis csatos üvegben eltudod vinni csak egy kanál kell hozzá)

- vacsira csak könnyűt egyél zsírosat,nehezen emészhetőt semmiképp ne. Igyál sokat egy nap, de ne egyszerre sokat, hanem mindig egy kicsit, egyenletesen (pl minden tanóra elött egy-két dl), sose egyél annyit, hogy majd kipukkadsz, amikor már érzed h jól laktál de épp a kedvenc ételedet csinálta anyud, akkor is állj meg. Délután suli után sétálj anyuddal egy nagyot. Tök jól fog esni meglátod 😊

Tudom, tudom okoskodásnak hangzik, és sokan emiatt befognak szólni, de ha már felfogtad agyban h "kövér" vagy, akkor nem vagy hülye felfogni amit leírtam. Amúgy ha tényleg baj van az étrendeddel az a legjobb ha az egész család étrendjét megváltoztatjátok, úgy sokkal könnyebb lesz neked is. :)

De csak ha orvos kivizsgált és nincs ssemmi betegséged ami okozhat hízást (pl pajzsmirigy problémák).

2018. nov. 7. 15:37
 8/10 A kérdező kommentje:
A csaláfomat nem tudom meggyőzni hogy ők is csinálják velem. Egyébként a cukrot anyira nem lessz nehéz elhagnehéígy is alig eszünk cukrosat mivel apukám cukorbeteg, na meg amúgy is jobban szeretem a sós dolgokat azzal már nehenehezebbgom lesz
2018. nov. 7. 15:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Bocsi a borzasztó helyesírásért.
2018. nov. 7. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Elég baj az, hogy a szüleid nem támogatnak ilyen módon. De próbálj beszélni a fejükkel,Úgy látszik nekik is felkell nőni :) Viszont ha apud cukorbeteg nem lehet idegen számodra az,hogy figyelni kell mennyit eszik az ember... :) illetve a hajlam a cukorbetegségre örökölhető... érdemes lenne egy terheléses vércukor mérésre elmennetek ha még nem voltatok. Apudnak van otthon gondolom cukormérője?! reggel éhgyomorra mielőtt eszel,iszol, mérjétek a cukrodat.. :) az se jo ha nahyon alacsony, az se ha nagyon magas.(a pontoa értékeket nem tudom fejből, de utána lehet nézni neten mi az egészséges )
2018. nov. 7. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!