Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Inzulinrezisztenciával lehet...

Inzulinrezisztenciával lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Elég erős inzulinrezisztenciám van. Gyógyszert egyenlőre nem kapok. De fogynom kéne, és fogyni is szeretnék. Már a diétámat és a testmozgásomat is megterveztem.

Így is lehet fogyni, vagy ez a betegség meggátolja, megnehezíti?

Orvos nem beszélt nekem erről.

Ha lehet akkor elkezdek fogyókúrázni.

A válaszokat előre is köszi!

2019. nov. 2. 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
Lehet. VIszont nehezebben. Persze cserébe a hízás is nehezebb.
2019. nov. 2. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fomtos, hogy mozogj is mellette
2019. nov. 2. 19:56
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

IR-ben nagyon fontos a diéta szigorú betartása, nem csak a fogyás miatt, hanem azért is, hogy ne lépj tovább IGT-re vagy 2-es tipusú diabéteszre.

Alapvetően a 160 g-os diéta az irányadó, de ha neked fogynod kell, akkor valószínűleg ettől kevesebbre kell beállnod. Ennek olvass utána.

Mozgásban nagyon fontos, hogy ne csak kardio, hanem izomnövelő edzést is végezz, mert ez növeli a sejtek inzulinérzékenységét. Itt nem arra kell gondolni, hogy 100 kilókat emelgess, de súlyzós edzést is kell végezni.

Sok FB csoport van, ahol nagyon segítőkész embereket találsz és a kezdeti tudnivalókat is megtalálod.

Sok sikert!

2019. nov. 2. 21:11
 4/9 anonim ***** válasza:
14%

Hali akkor elmondom :)

Fontos tudni, hogy mennyire használtad a májad, hogy mennyire erős a zsír üzemanyag használatában ehez meg szoktatás kérdése igazából 2kivétel van pl: tényleg májbetegvagy vagy 20 éve csak kenyeret eszel szént szénhidráttal és itt a lényeg.

Szénhidrát inzulint termel a hasnyálmirigyben.

Szénhidrát mennyiség=inzulin szint. inzulin=hízó hormon magyarul.

Akinek alacsony az inzulinja és elájul az azért van mer a máj az elmúlt 20 évben nem dolgozott.

a máj a zsír bontó szervünk. 3 részre szedi a zsírt:

1 kisebb zsírra 2 keton(nem veszélyes csak nem ismeri föl a szervezet mer 20éve csak eszel sok szemetet) és 3 glükózt is csinál a zsírból

zsír meg keton között annyi a különbség, hogy egy zsírsejt 100mikrogramm átlagos míg a keton 15mikrogramm

egy átlagos agysejt 15 és a legnagyobb meg 125mikrogramm nagyságú és egyszerűen nem fér be a szájába.

tanácsom: állj át low-carbo diétára és eleinte naponta 2szer egyél, ne is legyen inzulinod annál jobb.

meg kell szeretetin a ketont az aggyal szimplán nem ismeri fől, de már enni is fogja addigra.

igen el is lehet ájulni, de nem kell vele foglalkozni, meg kell szokni és kész.

szén meg zsír között csak 6 óra a különbség és célja az, hogy zsír is legyen, na ehez kell az inzulin.

hús meg zöldség

tilos: tésztát, krumplit, rizst, babot, gyümölcsöt

igen erőtlen leszel, és émelyegni fogsz, de ez vele jár. Utána annyira pörögni fogsz, hogy le se lehet majd állítani.

Mi az inzulin rezisztencia?

Szervezet más sokadig generációja már azért könyörög, hogy fejezd be, és nem kezdi el enni a szénhidrátot.

haggya megrohadni az érfalakon és ott fog zsírrá alakulni mer a sejtek undorodnak olyankor már a szénhidráttól, de a zsírt nem is ismeri fel.

Ne halgass az orvosokra mer rosszúl tanítják őket tudatosan a marketing miatt, ne is mond el neki és ne is haragudj rá.

Keto diétáról hallottál már?

Idegrendszer érzékenyeket is erre az étrendet száműzik.

20g szénhidrát fölé nem mennek akik ezt az étrendet követik. Láttál már eszkimót?

2019. nov. 3. 08:52
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

Lehet, csak az egyéni àllapotnak megfelelő diéta kell hozzà. Nekem is IRem van, mellé pcos, pma és egyéb hormonproblémàm is. Dokira nem minden esetben jó hallgatni, mert lényegében mind a 160 grammos szénhidràt diétàt ajànlja, ami egy sablon, egyàltalàn nem egyénre szabott, fokozottabb IRnél nem segít. Én pl semmit se fogytam vele. Be se indult a fogyàs.

80-95 g ch- ra àlltam àt és 27 kgt fogytam eddig, màrcius óta, egyàltalàn nem éhezek mert közben fel kell emelni a fehérje és zsírbevitelt.

Keress rà az LCHF étrendre. Kifejezetten ajànlott inzulinrezisztenciàra. Mivel ez az àllapot lényegében azt jelenti, hogy a szervezeted rosszul toleràlja a szénhidràtot, ezért jelentősebben le kell csökkenteni a bevitelét. 160 gramm a többségnek túl sok, sokakat ismerek akik nem tudtak vele fogyni amellett, hogy nekem se működött. Sok sikert:)

Nehéz, de lehet fogyni csak kitartàs kérdése.

2019. nov. 3. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egy apró kiegészítést írnék: _minden_ sport növeli a sejtek inzulinérzékenységét, nem csak a futás vagy csak a súlyzós edzés. A legfontosabb, hogy mivel ez a hatás nem tart sokáig (1-2 nap a sportolás után), rendszeresnek kell lennie a sportolásnak. Ezért mindenképpen olyan sportot válassz, amit élvezel, és hosszú távon rendszeresen tudod csinálni. Ha kell, próbálj ki több félét, valamelyik majdcsak megtetszik.

Az viszont igaz, hogy a különböző sportok különböző mértékben növelik az inzulinérzékenységet. Elvileg a legjobbak azok, ahol a teljes súlyoddal terheled a vázizmaid, mint a futás vagy a gyaloglás. Az izomépítő edzés a másik dimenzió mentén is segít, nyilván a több izom még hatékonyabb.

2019. nov. 5. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, ez egyéni eléggé. Egy barátnőm 160 grammos mellett fogyott. Én is vékony vagyok, ezért nekem nem is 160 grammot kell enni. Ha megnézed az angol nyelvű ajánlásokat, akkor megint teljesen mást találsz. Sajnos nincs teljes egyetértés, hogy ilyenkor mit kell csinálni, ezért sok doki csak közli veled, hogy 160 gramm és puszi. Ami biztos, hogy bármilyen étrendre, vagy grammra is tesznek: sport, kajában meg krumplit, fehér lisztet és mindent ami cukrozva van el kell felejteni és naponta 5x egyél kevesebbet. Ha ezeket betartod, akkor elvileg el kell kezdened fogyni. Nem biztos, hogy azonnal látványos lesz, de nem létezik, hogy egy csomó extra mozgás és egy jobb étrend ne látszódjon meg (kivéve ha egyéb problémáid is vannak, pl pajzsmirigy....)
2019. nov. 5. 22:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy az a bizonyos 160 gramm úgy jött ki, hogy 1300 kcal-ra akarják belőni a fogyis diétát, aminek a 50%-át kell a WHO által ajánlott tápanyagarányok szerint szénhidrátból fedezni. 4 kcal energiát fedez 1 g szénhidrát, tehát: 1300*50%/4 -> kb. 160 g. Ennyi a nagy varázslat.

Ha valaki kis termetű és kisebb az alap kcal igénye, akkor kevesebb jön ki, ha meg sokat mozog, akkor több...

Pluszban még lehet az 50% szénhidrát-20% fehérje-30% zsír arányon is variálni, ha valakinek az jön be (sokaknak a több zsír, kevesebb szénhidrát a jó).

2019. nov. 7. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Inzulinrezisztenciànak pont az a lényege, hogy a szervezet nem toleràlja megfelelően a sok szénhidràtbevitelt, ezért kellene abból a legkevesebbet enni. Hogy mennyit, az màr àllapotfüggő.

( Dietetikustól tanultam) bàr nem mindegy kire hallgat az ember itt sem, a legtöbben még mindig kalóriamegvonàst tanàcsoljàk.

Egy orvos se mondta ezt el így nekem anno mit is jelent ez a betegség tulajdonképpen. Így nagyon fura ez a 160 grammos elterjedt, népszerű ajânlàs... Mondjuk nem is csoda hogy nem jött be. Nagyjàból a felével, 80-85 grammal indult be a fogyàs nàlam. Néha felmegyek 90-95 re de az ritka.

Hàt mindegy, jobb volt későn ràjönni ezekre , mint soha.

Remélem mindenki megtalàlja a maga útjàt:)

2019. nov. 8. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!