Ezzel a módszerrel sikeres lehet a fogyás?
Jelenleg 85 kiló vagyok és egész életemben voltak problémáim a túlsúllyal. Pár napja arra jutottam, hogy csakis rajtam áll minden. Kiiktattam a kenyeret, tésztát, krumplit, rizset az etrendembol, valamint a cukros dolgokat, ugyanis eddig ezeken éltem konkrétan.
Igyekszem sok vizet inni, zöldségeket eszem mindenféle hússal, tojást sulve- főve, csirkemell-salátát, leveseket, joghurtot, illetve ha olYan kaja van csak, ami nem túl előnyös, akkor abból keveset eszem. Ezek mellet elkezdtem zöld teát inni.
Valaki tud valamilyen véleményt, tapasztalatot mondani? MennYi idő alatt indul be ezzel a fogyás? Köszi előre. 22 L
Mit és mennyit sportolsz ?
A táplálkozás jelentős fogyáshoz szerintem nem feltétlen elegendő.
Egyébként akár néhány hét után is észrevehető már változás. De komoly eredményekhez kitartó hónapok kellenek legalább.
Egyébként nagyon becsülendő, így állsz hozzá a túlsúlyhoz. Sokkal szimpatikusabbá tesz, mint, aki csak kesereg.
Jónak tűnik, ne feledd a magvakat sem:) Illetve még egy dolog. Ez mind szép és jó, de biztos hogy egy életen àt fogod tudni ezt mind tartani?
Konkrétan a megvonàsokra gondolok amiből kész listàd van. Inkàbb életmódot vàlts, és ne ilyen drasztikusan, mert nagy esély van rà, hogy fel fogod adni. Tapasztalatból írom. Én is, szinte minden évben elhatàroztam, hogy soha többet kenyér, tészta, krumpli, édesség, csipsz, csak zöldség, hús blabla ... 3-6 hónap múlva a falat kapartam a sültkrumpliért és egy jó kis spagettiért vagy pörköltért tésztàval, 8 hónap múlva bezabàltam és feladtam az egészet. És ez sok éven àt így ment, mire ràjöttem, hogy tök felesleges önkínzàs ezeket végleg kizàrni. Itt-ott kerestem alternatívàt, illetve nyilvàn sokkal ritkàbban eszem ilyesmiket, de azért minden hónapban megfordulnak az étrendemben. Màris tarthatóbb a dolog, semmi problémàm, majdnem 1 éve nyomom , és eszemben sincs feladni mert élvezem és teljesen semmi olyasmiről nem mondtam le, amit szeretek:) cserébe örömmel csinàlom és ledobtam 38 kilót.
Gondold meg. Sok sikert.
Így sikerülhet, igen, egy két hónap után már mérhetőnek kell lennie a különbségnek.
Ellenben én is azt kavaslom, hogy ne ennyire drasztikusan csináld. Méha simám belefér egy kis tészta, vagy kenyér, ha lehet, akkor teljes kiőrlésű. Akkor sincs tragédia, ha mozizás közben elropogtatsz egy popcornt. A mérték a fontos. Van, aki minden héten falatozik ezekből egy keveset, van, aki havonta...stb. Nem kell teljesen lemondani semmiről, csak nem szabad abbahagyni a diétát, ha egyszer, egyszer becsúszik, és drasztikusabbá sem szabad válni, hogy büntesd magad. Csak folytatni kell, ahol abbahagytad, és kész.
Mozgással pedig fokozatosan érdemes foglalkozni. A napi 10-15 perc egyelőre elég, de pihenj is néha.
Ha kitartasz, biztosan lesz eredmény, de ha rosszul leszel, éhesnek érzed magad, szerintem a rizst nyugodtan visszaiktathatod, illetve vannak más alternatívák, pl a kuszkusz. A végletekig sem érdemes csökkenteni a szénhidrátot.
Nem rossz a módszered, én is kb. így csináltam (bár ettem gyümölcsöt és magokat is), sikerült is szép tempósan lefogynom. Ha 1 hónap alatt nem látsz megfelelő változást kilókban illetve centikben (vagy ha túl gyorsan fogysz), akkor érdemes lenne pár napig figyelni a kalóriákat és a makrókat is.
Én kenyérféléket azóta sem eszem (előtte én is sokat ettem, most viszont nem hiányzik), a fogyás után vettem csak vissza a krumplit és a rizst, heti 1-2x eszem és nem sokat. A főzelékeket zabpehelyliszttel szoktam sűríteni, ha szükséges, tej helyett kókusztejet használok.
Bár nekem sosem kellett fogyóznom. Valószínűleg nèmi genetika, illetve hogy kicsi korom óta sokat mozgok és kiegyensúlyozottan eszek. Rengeteg zöldség, gyümölcs, fehér húsok, néha hal a menüm. Elvétve eszek sült krumplit nasit. (ìgy kívánom, a testem jelez mit enne. Úgy vetődök a görög salira, mint más a sütire) Rengeteg folyadékot iszok és levesek. A leves minden formában jöhet. Tèszta havonta egyszer fordul meg a fejemben. Kenyérből is kb fél kiló a havi fogyasztásom. Tojást is szoktam enni 2-3 naponta. Nasinak inkább a magok jönnek be, van diófánk... Úgy várom az őszt mint zsidók a messiást.
Szóval szerintem ritkán igenis rakj bele tiltott dolgot, hogy ne mard a falat. A sport, a mozgás fontos. Fokozatosan emeld az adagot. De pl lift helyett lépcső, egy megálló séta stb már is többet mozogsz 😉 kis lépések. A páromról tudom hogy a hirtelen súlyvesztés sem jó. A bőröd nem fogja tudni követni. Sok sikert 😉 kitartás szorítok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!