A futópad egyenlő a futással?
Sziasztok!
Futópadot szeretnék venni, és valahol olvastam hogy a futópad... egyáltalán nem segít? Nem tudom hogy troll volt-e vagy tényleg így van. Mindenképp olyantól szeretném kérdezni, akinek vannak futópaddal tapasztalatai, esetleg ért hozzá.
Nem szeretnék olyan kommenteket, hogy “menj ki futni!” és hasonló.
Tehát, a futópad egyenlő a futással?
Előre is köszönöm!
Nekem jobb a futópad, főleg mert nem vágja úgy haza az izületeim, mint a kinti terep. Egy rokonom rendszeresen kint futott évtizedek óta, most műtötték a térdét. Soha többet nem futhat. Nekem az egészségem többet ér.
Nem beszélve arról, hogy tényleg szmogot szívok odakint sokszor-ami futás közben még intenzívebben áramlik a tüdőbe.
Ha meleg van megfájdul a fejem, hidegben meg nem jó az izmoknak, ha neki indulok.
Futópaddal jobban látom mennyit futok-és egyenletes tempóban.
Tudomásom szerint, és tapasztalatom szerint a futópadon tanácsos beállitani 1,5-2 százalékos emelkedést, azzal szimulálod a legjobban a kinti futást, ami a légellenállást, enyhe emelkedőket illeti. Másképp valamivel gyorsabban futsz, mint kinti környezetben. Emellett én futópadon sokkal jobban birom a magas pulzusértékeket tartani, mint kin
t, és fogalmam sincs, hogy miért. De tény, hogy unalmasabb, monotonabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!