Miért nem tudok fogyni?
Persze, teljesen normális. De ha megfogadsz egy tanácsot, ne eddz minden nap. Kell a pihenés is.
Kell idő, mire rááll a szervezeted, plusz mivel olyan edzéseket végzel, amik építik az izomzatot, nő az izomtömeged. Adj magadnak 1-2 hónapot. Ha ezalatt nem váltotik, akkor számold össze a kalóriákat. Ha ez sem segít, mert hiába kevesebb, mint ami amennyit elhasználsz, akkor lehet érdemes lenne felkeresni egy orvost, hogy van-e hormonáis probléma. De 2,5 hét ilyen edzések mellett nem csoda, hogy nem mozdul a mérleg nyelve.
Én, mikor edzeni kezdtem diéta nélkül, 8 kilót "híztam". Rengeteg izom jött fel 1 év alatt. Addig esetleg centizz inkább :) Az sokszor pontosabb, mint a mérleg ilyenkor.
Jajj, ne haragudj, második hozzászóló vagyok, elsiklottam a -2 kg felett (kávé előtt nem kéne gyakorizni). Az tökéletes!
Heti 0,5-1 kg az teljesen ideális.
Fokozott gerincferdülésem van/volt, 3 db deformált csigolyával. Még olyan ocsmány műanyag fűzőt is hordanom kellett (volna). Nekem jelentősen javított a tartásomon a plusz hátizom, de tényleg ne súllyal kezdd. Főleg, mert gondolom, mint ilyenkor sokaknak, neked is nagyon laza a vállad. Úgy pedig könnyen szét lehet nyírni az ízületet. Váltsd ki egyelőre mélyhátizmos, súlyzó nélküli gyakorlatokra, meg súly nélküli vállazásra. Ha erősödsz, akkor mehet a súly megint, de így tényleg ne erőltesd egyelőre.
A súlyingadozással pedig ne foglalkozz az elején. Nekem egy nap alatt képes 2 kiló ingadozásra, havi előtt meg... na azt hagyjuk. Havi szinten érdemes figyelni inkább, mikor ugyanott van a periódusod, ugyanabban a napszakban, ugyanannyira üres tápcsatornával. Ha pedig tudod, hogy legutóbb voltál előtte wc-n, most meg nem, akkor tudd, hogy "csal" a mérleg.
Legyél türelmes magadhoz, és a szervezetedhez is :)
Ha havonta súlycsökkenést tapasztalsz, akkor fogysz. Súlyingadozás természetesen előfordul, pl vérzés környékén, vagy ha rég nem voltàl wcn. A gyakori méricskélésnek semmi értelme, csak stresszeled sajàt magadat.
Mindenki tud fogyni, csak idő kell hozzà.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!