Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok fogyni?

Miért nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok 168 cm, 2,5 hete fogyókúrázom és diétázom emellett minden nap edzem (súlyzós edzés vagy napi 60 perc szobakerékpár nehéz fokozaton). Mindenre odafigyelek, no liszt, no cukor, no édesség, no pékáru. 75 kg-ról indultam valamelyik reggel már 73 kg voltam, ma pedig 76 kg. Ez normális dolog?
2020. jan. 20. 08:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne méregesd magadat gyakran. Attól is lehetsz most több, hogy közel van a menstruációd, vagy nem voltál még nagy wc-zni. :) Hetente egyszer elég megmérned magadat. 2,5 hét alatt az a két kiló tökéletes! Jól csinálod, nincs semmi gond.
2020. jan. 20. 08:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, teljesen normális. De ha megfogadsz egy tanácsot, ne eddz minden nap. Kell a pihenés is.

Kell idő, mire rááll a szervezeted, plusz mivel olyan edzéseket végzel, amik építik az izomzatot, nő az izomtömeged. Adj magadnak 1-2 hónapot. Ha ezalatt nem váltotik, akkor számold össze a kalóriákat. Ha ez sem segít, mert hiába kevesebb, mint ami amennyit elhasználsz, akkor lehet érdemes lenne felkeresni egy orvost, hogy van-e hormonáis probléma. De 2,5 hét ilyen edzések mellett nem csoda, hogy nem mozdul a mérleg nyelve.

Én, mikor edzeni kezdtem diéta nélkül, 8 kilót "híztam". Rengeteg izom jött fel 1 év alatt. Addig esetleg centizz inkább :) Az sokszor pontosabb, mint a mérleg ilyenkor.

2020. jan. 20. 08:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, ne haragudj, második hozzászóló vagyok, elsiklottam a -2 kg felett (kávé előtt nem kéne gyakorizni). Az tökéletes!

Heti 0,5-1 kg az teljesen ideális.

2020. jan. 20. 08:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
ugyanott méred magad? Én bejelöltem a helyet filccel
2020. jan. 20. 09:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen ugyanott mérem, arra gondolok hogy hanyagoltam 3 napig a súlyzós edzést nem bírja a vállam, gerincferdülés ill sérv miatt, marad a szobakerékpár ahol nehéz fokozaton 50 percet tekerek, ami 30 km és 500 kalória naponta, lehet nem lehet fogyni szobakerékpárral?
2020. jan. 20. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, tényleg megjön. Vagy hirtelen megvontál mindent és tartalékolsz.
2020. jan. 20. 10:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Fokozott gerincferdülésem van/volt, 3 db deformált csigolyával. Még olyan ocsmány műanyag fűzőt is hordanom kellett (volna). Nekem jelentősen javított a tartásomon a plusz hátizom, de tényleg ne súllyal kezdd. Főleg, mert gondolom, mint ilyenkor sokaknak, neked is nagyon laza a vállad. Úgy pedig könnyen szét lehet nyírni az ízületet. Váltsd ki egyelőre mélyhátizmos, súlyzó nélküli gyakorlatokra, meg súly nélküli vállazásra. Ha erősödsz, akkor mehet a súly megint, de így tényleg ne erőltesd egyelőre.

A súlyingadozással pedig ne foglalkozz az elején. Nekem egy nap alatt képes 2 kiló ingadozásra, havi előtt meg... na azt hagyjuk. Havi szinten érdemes figyelni inkább, mikor ugyanott van a periódusod, ugyanabban a napszakban, ugyanannyira üres tápcsatornával. Ha pedig tudod, hogy legutóbb voltál előtte wc-n, most meg nem, akkor tudd, hogy "csal" a mérleg.

Legyél türelmes magadhoz, és a szervezetedhez is :)

2020. jan. 20. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha havonta súlycsökkenést tapasztalsz, akkor fogysz. Súlyingadozás természetesen előfordul, pl vérzés környékén, vagy ha rég nem voltàl wcn. A gyakori méricskélésnek semmi értelme, csak stresszeled sajàt magadat.

Mindenki tud fogyni, csak idő kell hozzà.

2020. jan. 20. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!