Székrekedésem van amióta diétázom. Miért?
Kevesebb "rossz" kaja kevesebb széklettel is jár.
De amúgy ajánlom az útifűmaghéjat vagy ami nekem segíteni szokott ha minden nap eszem egy almát. Vagy a másik opció túl kevés kalóriát viszel be.
Esetleg chia mag még.
Natúr zabpelyhet eszel? Ha nem, akkor esetleg az segíthet. Illetve ideiglenesen a cikória kávé tud segíteni.
No meg amit a többiek mondtak: eszel eleget? Ha nem, akkor nem meglepő, bár egy hét azért picit durva. Játszadozz picit az étrenddel, mennyiségekkel mindenképp.
Bocs kérdező ha off, de nekem meg pont fordítva van. Szemét és sok kajától 3-4 naponta tudtam menni. Mióta mást eszek minden nap többször is. Fura a szervezetünk.
Szerintem idő kérdése és beindul nálad is, talán csak hozzá kell szoknia a testednek az új rendszerhez.
A rostdús táplálkozás bizonyítottan segít az emésztőrendszeri (vastagbél, végbél) daganatok megelőzésében, a diverticulózis megelőzésében és kezelésében. Gátolja a koleszterin felszívódását. Megfelelő folyadékfogyasztás mellett megszünteti a székrekedést. Támogatja a hasznos bélflóra kialakulását. Lassítja a felszívódást, ezáltal egyenletesebb szinten tarjta a vércukrot, tovább okoz jóllakottság érzetet, ami támogatja a fogyást.
Természetesen rostból is megárt a sok, mert túlzott mennyiségben hasznos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását is csökkenti. De napi 25-30 g élelmi rostra a legtöbb embernek szüksége lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!