A nyár hátra lévő részében hány kilót tudok fogyni 16 évesen? (165cm,95kg. )
fiú vagy lány vagy???
Sztem 10 kgott nem tudsz lefogyni.
Lány vagyok :)
Amúgy tényleg kicsit többet mutat a mérleg mint előtte.. az lehet azért (ahogy írták h mensi előtti időszak) h vasárnap kellene megjönnie?:S mert én meg már nem értettem mibajom.. fogyókúra mellett hízok :S de nem hagytam abba.. :)
Kérdező, felhívnám a figyelmedet, hogy mindenféle koplalás és csodadiéta ebben a korban végleges meddőséget is okozhat.
Először ki kell deríteni, miért híztál el. Ebben a korban 30-35 kiló felesleggel bírni egészen megdöbbentő.
Ennek 2 oka lehet:
1. betegség (pl. cukor, pajzsmirigy, hormonok, fogamzásgátló) - ezt ki kell vizsgálni, mert ha így van, soha az életben nem fogysz le anélkül, hogy a betegségedet kezelték volna.
2. rossz táplálkozási szokások
(3. mindkettő együtt)
Ha a leleteid negatívak, akkor keresni kell egy dietetikust, aki az életkorodra tekintettel összeállít egy olyan étrendet, amivel lassan és egészségesen, mindenféle károsodás nélkül le tudsz fogyni. Havi 2 kg-ra számíthatsz.
Attól, hogy itt mindenki összevissza beszél, adja a szuperebbnél szuperebb tanácsot (ami neki magának sem vált be, azért próbálja már az ötödik módszert, de állítja, hogy jó, mert olvasta), még nem ért hozzá. Neked nem muszáj rájuk hallgatni és tönkretenni magad. Higgy nekem, házidoki vagy gyerekorvos, kérjetek anyukáddal kivizsgálást, és dietetikustól mintaétrendet.
azért, mert ilyenkor több vizet tart vissza a szervezet
általában közvetlenül az előtt, hogy megjön, és az első 1-2 napban
Annak, aki írta, hogy dietetikus, meg orvos. Az orvosok a táplálkozásról semmit használhatót nem tanulnak, a dietetikusok picivel többet tudnak, de nem túl sokat azok se, kivéve, ha képzik magukat. Egyszer egy dietetikustól megkérdeztem mondjon valami jó módszert diétázáshoz erre ő: egyek sok főzeléket, mert az egészséges. Magyarul fingja nincs arról, amit beszél.
Tiszta táplálkozás a megoldás, ha nincs betegség. Heti fél kg a normális kb, de ezt kimutatni nehéz. Veszíthet vízet, glikogént, akármit is menet közben. a mérőszalag lehet jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!