Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azok akik gyomorszűkítő...

Azok akik gyomorszűkítő műtéttel fogynak le általában akaratszegény emberek?

Figyelt kérdés
Tóth Vera, Király Linda. Őket mutogatja a média, mint követendő példa. Ha egy olyat mutatna, aki diétával, kemény edzéssel fogyna le, még megérteném. Biztos vannak olyan emberek, akik 200-300 kgt nyomnak, menni sem tudnak és azoknak nincs más lehetősége. De pl. ezek a lányok? Ők szerintem pont nem ilyen kategóriába tartoznak. Én pl. elhatároztam magam, fogadtam egy edzőt és 3 hónap alatt visszafogytam 57 kg ra. 14 kg mínusz. És nem kínlódtam, mert jókat ettem, sőt sokszor az előírt mennyiséget meg sem bírtam enni és még annyit nem is edzettem, hogy megszakadjak... :o Ez nem inkább fejben dől el igazából?

2020. jan. 1. 14:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
88%

A 200kg nem úgy jelenik meg testsúlyba, hogy karácsonykor bezabálsz és szilveszterkor 200 lettél 110 helyett.

Akinek baja van a kövérséggel, az már jóval előbb kezdjen el gondolkodni.

Valaki írta, hogy életveszélyes műtét. Nos. A túl sok zabálás is életveszélyes és sokkal több helyről lehet tudni, hogy az. Csak az "nem fontos" / "nem érdekes" kategória? Vagy mégis miért akarja valaki megölni magát azzal, hogy 200kg lesz?

Nem! Ne gyere azzal, hogy pajzsmirigy. Az sem egyik napról másikra 200. Sokkal előbb ki lehet vizsgáltatni magad. Csak nem akarod. Aztán kifogás és mentegetőzés megy, hogy "dehát nem tehetek róla". Hazugság! Önámítás!

50-60-80 kgokkal előbb is tudtad pontosan, hogy baj van. De csak 200 körül van igényed arra, hogy ne kelljen tenni érte, csak műtsenek meg...

Ismerek ilyen emberket. Szeretem őket. De minden nap becsapják magukat és mentegetőznek, amit elítélek nagyon keményen és szigorúan. És segítek nekik edzeni és étrendet váltani. De nem fogadok el kamu szöveget.

2020. jan. 2. 10:11
 22/37 anonim ***** válasza:
73%

Valaki írja, hogy nincs tb erre!

Még jó, hogy nincs. TB egy értelmes szintig van évekkel előtte nagyon sok lehetőséggel, amiért tenni is kell a betegnek.

Ha olcsó lenne a műtét, valaki 20x is megcsinálná, de örökre az extrém túlsúlyosság hozzáállásával élné az életét.

Képes vagy milliókat fizetni egy műtétért, de a havi 12 ezret soknak tartod a heti 3x1.5 óra edzésért!

A mozgást és az egészséget kellene támogatni, nem a luxus betegek luxus cikkeit.

2020. jan. 2. 10:15
 23/37 anonim ***** válasza:
68%

Na. Màr azt hittem egyedül vagyok, hogy azt gondolom igenis fizessen aki műttetni akar a fogyàsért.

Így gondoltam egyébként 170 kilósan és most, némi fogyàs utàn, 137 kilósan is, betegségekkel együtt is. És így fogom gondolni akkor is ha kb 2,5 év múlva elérem a 65kilós célom. Aki akar, le tud fogyni műtét nélkül. Igaz, tarthat hosszabb ideig, és nem fog màról holnapra úgy ébredni, hogy alig éhes, mert kiszedték a gyomra 80%-àt, a szűkülésért meg kell küzdeni. De lehet fogyni. Még csak nem is nehéz, maga a tudatos tàplàlkozàs, ha van egy jó alap amire építeni lehet egy új életet.

2020. jan. 2. 10:40
 24/37 anonim ***** válasza:
61%

22, aruld el, hol járok személyi edzőhöz havi 12ezerért heti háromszor? Merthogy én pl hónapokig kerestem egy "olcsóbb" edzőt és termet, imádtam, átalakítottam a munkarendem, hogy holtidőkben járhassak hozzá napközben, mikor még olcsóbb (emiatt nem is volt hosszú tàvon fenntartható), mégis ráment 40+ ezer Ft-om havonta. Pedig nem vállaltam be a heti hármat hozzá, csak kettőt, a harmadik egyedül volt, pont a pénz miatt.

Mondjuk nekem pont nincs pénzem műtétre sem, de havi 40-45-50ezer Ft rohadtul nem kevés, és nagyon kevés ember engedhet meg magának ennyi plusz kiadást. Havi 12ért minden további nélkül csinálnám. De az csak a terem. Egyedül maximum a kardiogépet lehet használni nagy túlsúllyal, ha nem akar az ember sérülést, szóval _muszáj_ a szakember segítsége.

De persze, tudom, ez a gyk, itt mindenki milliós fizetésekért dolgozik. :)

2020. jan. 2. 10:48
 25/37 anonim ***** válasza:
31%
#24-nek igaza van. 12 ezer...szemelyi edzőt ennyiért nem találsz. Inkább 20-30/ho. Kifizetem es mivan ha nem szimpatikus?? Nagyon nehéz jo edzőt talalni, meg van akinek ez egyáltalán nem jon be. Aztán jönnek a tanacsok hogy feherjepor es stb..az se két forint. A lufi izmokrol nem is beszélve..en már fogytam nulla edzessel jo sokat es edzessel is. Mindig visszajon, nem ad pluszt.
2020. jan. 2. 17:15
 26/37 anonim ***** válasza:
36%

Személyi edző legfeljebb 10 alkalommal elég, ha képes vagy figyelni arra, amit mond. Onnantól tudod magadnak is. Te arra vágysz, hogy más fogyjon helyetted? Minek neked évekig edző? Nincs célod? Nincs önuralmad?

De nem fog menni. Az edzés magadnak utemezve, mert nem akarod.

Ahogy a szűkítő után az életmód váltás sem fog menni és ugyan olyan zsír leszel.

Face it!

Edző nélkül is lehet mozogni. Úgy is lehet fogyni. Sőt! Ha olvasol kicsit drugs bunny blogot, vagy USA biotech blogot, akkor is találsz edzés terveket. YouTube is segít.

Mármint, ha komolyan gondolod.

Ha adnék egy pirulát, ami meggyógyít többet fizetnél érte, mint az, aki edzeni jár, de még 3 edző árát is kifizetnéd!

A kajára többet költesz, mint amennyit edzésre szánsz.

2020. jan. 2. 23:31
 27/37 anonim ***** válasza:
20%
Ugyan olyan zsír leszel... Nah pont az ilyen gusztustalan megjegyzésekért nem megyek soha többé edzőhöz. Azt hiszik hogy milyen király gyerekek a kigyurt izmaikkal de az agyuk érzelmi része belemegy az izmokba. Hanyinger. Nézzél magadba es a stílusodat is elemezgesd ne csak a kövér embereket. Ha csak egy kis erzeked is lenne tudnád hogy egy ilyen ember lelkileg mennyi szorongassal küzd és még te is belerugsz ( es még penzt is kersz erte...vicc). Csak szólok hogy ez baromira nem jon be!!!
2020. jan. 3. 07:56
 28/37 anonim ***** válasza:
80%
Havi 9 ezret fizettem korlátlan teremhasználatért és mellé grátiszban járt az edző,ugyanis de/du váltásban voltak bent többen is. Heti 3 alkalommal mentem,1 óra súlyzós kínzás 30 perc futópadon aerob zónában gyors séta. És nem került 30-40-50 ezerbe. Napi 6 étkezés,ebből 1 max 2 fehérjepor,amikor a főtt kajától már hányni tudtam volna . Nem egyszerű de hatásos . Első alkalommal a szintfelmérés után nem tudtam lemászni a lépcsőn(másodikon van a konditerem) . 4 napig mint egy nyomorék úgy jártam,fájt a létezés is,pedig 172cm-hez 58kg voltam. Egy zsírpaca pudingtest a gyors fogyás miatt.
2020. jan. 3. 08:23
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés még mindig áll: egészen pontosan hol foglalkozik veled ingyen a személyi edző...? Ha ez tényleg így van, az itteni sok hájpacninak titulált súlyával küzdő egyén bizonyára szívesen jár oda.

Amíg nem tudod konkrétan leírni, addig csak a szád jár, az is feleslegesen. Minden teremben vannak folyamatosan edzők, és nyilván segítenek is bárkinek gépbeállításban pl, de itt arról van szó, hogy edzéstervet állít össze és csak veled foglalkozik. Azt nem fogja szívjóságból csinálni. De ha mégis, akkor írd le, járunk oda szívesen.

26, rajtad meg látszik, hogy sosem küzdöttél ilyen túlsúllyal, ezèrt is írsz baromságokat. Az "edző az elején elég" meg "nézzel jútyubot" csak arra elég, hogy tönkretegye az ember az ízületeit, izmait. Nagyon sok gyakorlat van amit nem, vagy nem úgy tud végrehajtani a testsúlya miatt az ember.

Igen, lehet mozogni egyedül, írtam is. A kardiogépen maximum, azzal nem csinál nagy kárt magának az ember. Ha valaki előtte egyáltalán nem mozgott, akkor nyilván az is jó és kell is. De önmagában kevés.

2020. jan. 3. 11:24
 30/37 A kérdező kommentje:
Én tartom is évek óta. De én nem koplalok. Napi ötször kajálok és nem vagyok éhes sem. Aki nem koplal, hanem egy életmódot folytat, annak a büdös életben nem fognak visszajönni a kilók. Én még úgy sem hízok egy dekát sem, hogy pl. két hetes szabi alatt eszek mindent. Mert követek egy életmódot, amit kitaláltunk. Persze tény, hogy életem jelentős részében 55 kg környékén voltam. Egy betegség miatt, mivel ágyhoz voltam kötve és nem mozogtam, na akkor híztam fel 71-re.De mivel nem éreztem jól magam így , amint jobban lettem, nekiálltam. Valószínűleg edző nélkül is ment volna, mert kaján múlik minden szinte és kb 10 évig edzettem Kiss Jenőnél. Én ezeket az embereket akkoris akaratgyengének tartom, függetlenül attól, hogy tetszik-e a véleményem vagy sem.
2020. jan. 13. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!