Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kínkeserves fogyás egészséges...

Kínkeserves fogyás egészséges életmód mellett? Miért?

Figyelt kérdés

Kb 3 hónapja elkezdtem odafigyelni, mit, mennyit és mikor eszek. Elhagytam a fehér lisztet, a cukrot. Sokkal kevesebbet eszek mint eddig, és kiváltottam a köreteket zöldségekkel. Igyekszem beiktatni a gyümölcsfogyasztást is, pl reggelire.

Sokszor azt érzem, hogy éhezem, viszont ha annyit ettem, hogy azt éreztem, most jó, nem fogytam, csak tartottam a súlyom. 3 hónap alatt kb 5-6 kiló ment le, az is akkor, amikor éheztem. Azóta kb csak tartom a súlyom ezzel a fajta odafigyeléssel.

Sportolok is a lehetőségeimhez képest, el szoktam járni fallabdázni és itthon tornázok heti 2x kb 30 percet.

Ennyire nehéz a fogyás, tényleg éhezni kell, vagy valamit nem jól csinálok?

Itt a tegnapi napom étkezései példának:

Reggeli tojásrántotta 2 tojásból, hagyma, paprika, sonka benne, egy szelet puffasztott rizs mellé

Tízórai egy fél alma

Ebéd hajdina (egy maréknyi), paradicsom és natúr csirkemell

Vacsora kb egy bögrényi gombaleves (nem porleves, itthon készített)

Ezek a mennyiségek pont annyik, hogy nem éhezek, de nem is érzem azt, hogy degeszre zabáltam magam. Így tartom a súlyom 1,5 hónapja, de ha fogyni akarok, akkor igenis ennél kevesebbet kell ennem, ergó éheznem kell. Ez normális?

2019. dec. 29. 09:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Csak épp azt nem írtad, milyen magas vagy, mennyi idős, és hány kg, és mi a cél. Lehet, hogy már ideális a súlyod vagy épp alatta van.
2019. dec. 29. 10:02
 2/10 A kérdező kommentje:

Jajj bocsánat, igazad van!

27 éves nő vagyok, 160 cm és 75 kg.

2019. dec. 29. 10:15
 3/10 A kérdező kommentje:
A pajzsmirigyem rendben (még, de thyreoditist állapítottak meg, de nincs még alulműködésem), nincs IRem sem.
2019. dec. 29. 10:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, egy labor nem ártana, hátha valamitől túl lassú az anyagcseréd.
2019. dec. 29. 10:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is azt mondták 3-as THS-re, hogy rendben, pedig inkább 1-nek kellene lennie.
2019. dec. 29. 10:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyire nehéz. A zsírraktáraknak rossz a vérkeringése, ezért nehezen használódik fel a zsír a raktárakból csak a testmozgás során felgyorsult vérkeringés segítségével szabadítható fel. Mivel a bőr alatti zsír nagyon jó hőszigetelő, ezért elhízás esetén a szervezetnek sokkal kevesebb energiára van szüksége a hőháztartás fenntartásához. Vagyis a hízás tulajdonképpen egy önfenntartó folyamat, ha nem teszünk ellene semmit. Növelni kell az emészthetetlen (ballaszt-) anyagok bevitelét, főként emészthetetlen növényi rostok bevitelével (korpa, zöldségfélék) és fokozni kell a mozgás által történő hőleadást. Ezért jó az úszás, mert a mozgás mellett a vízben a hőleadás is fokozott.
2019. dec. 29. 11:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy hónapja voltam laboron, a TSHm rendben van, 1-2 között mozog. Az anyagcserém nagyon lassú volt eddig is, most, hogy több zöldséget, gyümit eszek, kicsit felgyorsult. (Hogy értsétek, ezelőtt volt, hogy 3 naponta volt nagydoldom, most azért naponta, legkésőbb kétnaponta van.) Ja, és ami még nagyon fontos, hogy naponta 3 liter vizet igyekszem meginni.
2019. dec. 29. 11:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Makrotàpanyagok arànyain kell vàltoztatni, és figyelni mitől fogysz.

Az àltalànos vélekedés szerint pl szénhidràtból kellene a legtöbbet enni. Na ez se mindenkire igaz. Én pl marhàra hízok tőle. Ezért szénhidràtból eszem a legkevesebbet, zsírból a legtöbbet. Soha nem vagyok éhes, mindig jóllakom és szépen fogyok is.

Valamit rosszul csinàlsz.

2019. dec. 29. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális, de a pajzsmirigyed gyulladásban van, tehát nem működik megfelelően. Ez megmagyarázza, miért fogysz nehezen. Nem tudom, mennyi kalória van abban, amit írtál, és milyen makrók, de alapjában jónak tűnik. Azt próbáltad már, hogy több zsírt eszel, pl. nem csirkemellet, hanem valami zsírosabb húst? Szedsz valamilyen vitamint? A tüneteiden érzel valami javulást?
2019. dec. 29. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

3 hónap alatt 5-6 kiló teljesen jó, ne akarj ennél gyorsabban fogyni. gyanús, hogy elôtte jóval többet ettél, és ez drasztikus kalóriacsökkentés volt. mindenesetre ha ilyen egy tipikus napod, akkor az valóban nagyon kevés. egyrészt alkalmazkodhatott ilyen gyorsan az anyagcseréd, tehát lassanként inkább egyél többet, hogy helyrehozd. nem sokkal, pl. egy marék mogyoróval többet naponta. furán hangzik, de néha többet kell enni, hogy fogyj, ha az anyagcserét már rendbe kell rakni (de egyébként is túl keveset eszel)

a másik, hogy a fogyás nem lineáris dolog, simán megáll 2-3 hétre úgy, hogy közben mindent jól csinálsz - légy türelemmel és folytasd.

2019. dec. 31. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!