Kínkeserves fogyás egészséges életmód mellett? Miért?
Kb 3 hónapja elkezdtem odafigyelni, mit, mennyit és mikor eszek. Elhagytam a fehér lisztet, a cukrot. Sokkal kevesebbet eszek mint eddig, és kiváltottam a köreteket zöldségekkel. Igyekszem beiktatni a gyümölcsfogyasztást is, pl reggelire.
Sokszor azt érzem, hogy éhezem, viszont ha annyit ettem, hogy azt éreztem, most jó, nem fogytam, csak tartottam a súlyom. 3 hónap alatt kb 5-6 kiló ment le, az is akkor, amikor éheztem. Azóta kb csak tartom a súlyom ezzel a fajta odafigyeléssel.
Sportolok is a lehetőségeimhez képest, el szoktam járni fallabdázni és itthon tornázok heti 2x kb 30 percet.
Ennyire nehéz a fogyás, tényleg éhezni kell, vagy valamit nem jól csinálok?
Itt a tegnapi napom étkezései példának:
Reggeli tojásrántotta 2 tojásból, hagyma, paprika, sonka benne, egy szelet puffasztott rizs mellé
Tízórai egy fél alma
Ebéd hajdina (egy maréknyi), paradicsom és natúr csirkemell
Vacsora kb egy bögrényi gombaleves (nem porleves, itthon készített)
Ezek a mennyiségek pont annyik, hogy nem éhezek, de nem is érzem azt, hogy degeszre zabáltam magam. Így tartom a súlyom 1,5 hónapja, de ha fogyni akarok, akkor igenis ennél kevesebbet kell ennem, ergó éheznem kell. Ez normális?
Jajj bocsánat, igazad van!
27 éves nő vagyok, 160 cm és 75 kg.
Makrotàpanyagok arànyain kell vàltoztatni, és figyelni mitől fogysz.
Az àltalànos vélekedés szerint pl szénhidràtból kellene a legtöbbet enni. Na ez se mindenkire igaz. Én pl marhàra hízok tőle. Ezért szénhidràtból eszem a legkevesebbet, zsírból a legtöbbet. Soha nem vagyok éhes, mindig jóllakom és szépen fogyok is.
Valamit rosszul csinàlsz.
3 hónap alatt 5-6 kiló teljesen jó, ne akarj ennél gyorsabban fogyni. gyanús, hogy elôtte jóval többet ettél, és ez drasztikus kalóriacsökkentés volt. mindenesetre ha ilyen egy tipikus napod, akkor az valóban nagyon kevés. egyrészt alkalmazkodhatott ilyen gyorsan az anyagcseréd, tehát lassanként inkább egyél többet, hogy helyrehozd. nem sokkal, pl. egy marék mogyoróval többet naponta. furán hangzik, de néha többet kell enni, hogy fogyj, ha az anyagcserét már rendbe kell rakni (de egyébként is túl keveset eszel)
a másik, hogy a fogyás nem lineáris dolog, simán megáll 2-3 hétre úgy, hogy közben mindent jól csinálsz - légy türelemmel és folytasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!