Evészavar-hajhullás?
sziasztok!
több mint egy éve küzdök evészavarral és a gyógyulás útján járok bár nem mindig egyszerű és sokszor vissza -visszaesek. de nagyon igyekszem minden nap.
Viszont jó pár hónapja elkezdett nagyon hullani a hajam és egyszerűen nem tudom hogy mit csináljak vele . nem mondom hogy annyit eszek amennyit kellene de A napi 1700-2000 kcal megvan -nagyon ritkan ennel kevesebb de az tenyleg ritka- és az egyáltalán nem tűnik kevésnek de nem elég a szervezetemnek pedig nem vagyok magas sem 158 cm vagyok. És ha elárulnám hány kiló vagyok akkor ti is megdöbbenétek mert az még a mindenféle oldalakon is normálisnak számít pedig nálam nem normális ugyanis menstruációm sincs több mint egy éve... De a hajam brutál módon hullik már nagyon rossz hozzányúlna is,utálom mosni mert nagyon sok kijön... emiatt sokszor nagyon rosszul érzem magam és nagyon szomorú vagyok. Tudom az én hibám és nem a kioktatásokat szeretném mert higyétek el hogyha könnyű lenne gyogyulni akkor már rég meggyógyultam volna. Csak érdekelne hogy van-e valami ötletetek hogy mivel lehetne megállítani ezt a hajhullást. egyébként amiket eszek mindig figyelek hogy egészséges dolgok legyenek pl. tojás, sajt, csirkemell, olajos magvak stb. szedek multivitamint is emelt C vitamin tartalommal de úgy látszik ezek a dolgok még mindig nem elegek hozzá. (Egyébként a multivitamint nem pont emiatt kezdtem el szedni ez csak mellékes, gondoltam hátha jó lesz rá)
igen egy verkep tenyleg jo lenne, mar en is gondoltam ra mert reg volt.
koszonom a valaszt
Vérkép, pajzsmirigy, női hormonok vizsgálata.
Ez nagyon összetett. A körzeti doki csak töredékét kérheti.
Kellene egy belgyógyász vagy endokrinológus.
De ezekhez meg beutaló kell a körzetitől.
Esetleg nőgyógyász aki kiírhatná, de azok is szaŕnak bele.
Én is azt mondom, hogy orvos, minél hamarabb. Lehet, hogy elég kalóriát fogyasztasz, de valamilyen tápanyag hiányos van. Tippelni lehet, hogy épp melyik, de egy vérkép sokat segít. Azt intézd el mihamarabb.
Illetve figyelj picit arra is, hogy mit eszel, nem csak, hogy mennyit. Amire én gondolni tudok, hogy gond lehet: vas, B-vitamin, szélén. Ezek hiánya mind okozhat hajhullást. Illetve lehet bőrgyógyászati gond is, ha legyengült az immunrendszer és, vagy esetleg sokat vakarod a fejbőrödet. Ezt sem ártana megnézetni, illetve egy endokrinológust is látogass meg, mert ha a súlyoddal papíron nincs gond, akkor hormonális probléma is lehet. Vagy akár ciszta is okozhat hasonlót bizonyos esetekben.
Szóval: vérkép, endokrinológus, bőrgyógyász, nőgyógyász. Amilyen hamar csak lehet, szépen sorban.
Alultaplalt az is lehet akinek nincs “”” gond”””sulyaval. Nekem 55 kilosan jott meg utoljara, az en szervezetemnek az lenne a legjobb hiaba a mostani sulyom szamokba belefer a “normal” kategoriaba.
Borgyogyaszra nincs szukseg, nincs ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!