Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tekintsünk el attól, hogy...

Tekintsünk el attól, hogy megunnám; lehet ezen élni? (lent)

Figyelt kérdés
A nyerskoszt nekem nem jön be, nem szeretem a nyers zöldségeket, az íztelen párolt dolgokat sem. Ha úgy készítem el mindennap a kajámat, hogy cukkíni, paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma, mint egy lecsót (paradicsompürével), mellé eszem főtt tojást, némi sajtot, az elég rost- és fehérjeforrás? Ez lenne az ebéd meg a vacsora, mert reggelizni nem tudok. Közben egy-egy alma, narancs, mandarin vagy banán lenne, ha kopog a szemem. A kalóriabevitel nem annyira fontos nekem, inkább az, hogy ne épüljek le. Ja, a lecsót egy kiskanál sertészsírra tenném fel, nem olajra, és nem vajra. Tejet nem iszom, meg cukros löttyöket is ritkán.
2019. nov. 26. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Elöször is ezzel csak rettentö kevés kalóriát tudsz összehozni, azaz a szervezeted masszívan koplalna.

Másrészt meg javaslom, hogy a következö oldalon írd be, miket és mennyit teszel egy-egy adagba, ugyanis ott nem csak kalóriákat, hanem makrókat is számol az oldal. Meg ott ki tudod azt is számoltatni, hogy neked (nem, kor testsúly, magasság, aktivitás alapján) melyikböl mennyni a szükségleted.

Meg természetesen írd be a többi ételt, italt is, amit egy-egy napon fogyasztasz.

[link]

2019. nov. 26. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
kalóriabevitel nem annyira fontos nekem - dehogynem fontos, mert a kalóriák a makrotápanyagokból állnak össze. ha túl kevés kalóriát viszel be, akkor nem jut elég makrotápanyaghoz a szervezeted, tehát a "ne épüljek le" rész nem fog annyira sikerülni.
2019. nov. 26. 11:25
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Miért akarnál ezen élni? Mi a cél? Fűszereket lehet, és kell is használni. Fehérjéből ez nagyon kevés, hol vannak a szénhidrátok...
2019. nov. 26. 12:03
 4/12 anonim ***** válasza:
20%

A bolti paradicsompüréből szerintem kivonják a rostokat, így összességében nem olyan jó minőségű szénhidrát (de persze csak annyi infóm van, ami a dobozra volt írva). A többi zöldségből persze valószínűleg kapsz elég rostot, de lehet, hogy a végén az összcukorbeviteled túl sok lesz.

Nem feltétlen rossz csak ezt enni, de gyanús, hogy egy idő után egyoldalú lesz. Nagyon sokféle nyomelemre is szüksége van a szervezetnek, tehát vagy mindent aprólékosan összeszámolsz, vagy próbálsz változatosan enni, mert úgy jó az esélyed, hogy mindenből lesz elég.

Másrészt ha mindig ezt eszed, azzal nem lesz triviális az energiaszükségletedet fedezni, ahhoz irgalmatlan mennyiség kell. Folyton éhes leszel vagy ráállsz az éhezésre és szépen leépül a szervezeted.

Húst nem eszel? Esetleg pirított húskockákkal is kiegészíthetnéd még ezt az ételt. Másrészt keverhetnél hozzá hüvelyeseket: lencsét, babot stb., azokban jó minőségű szénhidrátok vannak. Így változatosabb lenne, kalóriában és makrotápanyagokat illetően is könnyebben kijönne a matek.

2019. nov. 26. 12:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tippeket!!
2019. nov. 26. 12:45
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Ezzel pont leépülnél. Nagyon kevés kalóriában, és nem azért gond, hogy nem változatos, mert megunod, hanem azért, mert nincs benne mindenféle tápanyag és vitamin, mivel eléggé egyoldalú. Fehérje sem elég.

Azzal nincs gond, ha nem nyersen eszel valamit. De ne csak ezeket edd. Egyél hüvelyeseket is, gabonákat is. És persze húst, halat.

2019. nov. 26. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
33%

3. A zöldség is szénhidràt.

Kérdező: hús, zöldség, sajt, tojàs, ez mind nagyon jó. De több energia kell. Nem kell sajnàlni azt a zsírt, hidd el, tapasztalat. Ha így akarsz enni akkor kevés lesz a szénhidràtod ami rendben van, ha fogyni akarsz, DE ennél több energiàra van szükség, Pl olajos magvak.:) Ha nincs elég energia, éhezni fog a szervezeted. Hosszabb tàvon nem leszel egészséges, ha nem figyelsz oda erre.

2019. nov. 26. 16:41
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
#7: a felsorolt zöldségekben nagyon kevés a szénhidrát és minden más makrotápanyag is. Lehet így étkezni, de akkor annyival több zsír kell, hogy pótolja a kiesett energiát. De akár lehet több szénhidrátot is enni más forrásokból, amikben nagyobb mennyiségben és szintén jó minőségben van jelen. Kinek mi válik be.
2019. nov. 26. 17:09
 9/12 Sunshinedoll ***** válasza:
59%

A zöldséges cuccból jó sokat meg kéne enned, hogy a minimál kalóriaszükségletedet kielégítsd.

Szerintem ennyire limitált palettával nagyon könnyű kalóriaszükséglet alatt enni. Lehet kizárólag zöldségeket élni, de vannak a fentieknál táplálóbbak és ízletesebbek is.

2019. nov. 26. 17:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ismét! Akkor kiegészítem rizzsel és kölessel, hogy meglegyen a szénhidrát. Húst nem nagyon eszem, az is csak csirke. Inkább sajtot ennék, hogy meglegyen a fehérje, ha az úgy jó. Szoktam néha spenótot és lencsét is enni, levesben répát, de más zöldségeket nem, mert nem szeretem. Csak savanyúság formában. Péksüteményt egyáltalán nem eszem egy ideje, mert rájöttem, hogy a kenyértől hasmenésem lesz, ha sokat eszek.
2019. nov. 26. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!