Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék kamaszként...

Hogyan tudnék kamaszként fogyni gimnázium mellett?

Figyelt kérdés

Közel 17 éves vagyok, 165 cm és 59 kg.

Aki tinédzser tudhatja, hogy ez a testsúly relatíve soknak számít. Tudom, hogy a BMI érték alapján a normál kategóriába tartozom, nem vagyok "elhízva".

Azonban a genetikám miatt leginkább a combjaimon és hasamon van zsírfelesleg. A széles csípőmön ugyan nem tudok

változtatni (nem is szeretnék!) de le szeretnék adni kb 5 kilót,hogy jobban érezzem magam a bőrömben.

Táplálkozási tanácsot kérnék, hogy milyen ételt hanyagoljak és mit fogyasszak többet.

Kérlek senki se írja, hogy először pszichológushoz kellene fordulnom/családtaghoz/baráthoz mert az az igazság, hogy az utóbbi két opció eddig nem vált be. (nem segített)

Depresszióval nem küzdök, inkább önértékelési problémáim vannak. A kortársaim többnyire karcsúak, eljárnak edzeni stb...viszont nekem erre a tanulás miatt nincs időm. Emiatt inkább az étrendemet alakítanám át.

2019. nov. 22. 21:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Az összes lisztes, cukros, túlfűszeres cuccot. Gyümölcsökkel is csínnyán bánj.

Ami mehet: sült száraz húsok, rizs, saláta, zöldségek önmagukban.

De keress diétás recepteket, nyilván nagyobb a választék, csak hirtelen írtam, mik jók.

2019. nov. 22. 21:27
 2/16 anonim ***** válasza:
40%
Ja tejtermékeket is kerüld.
2019. nov. 22. 21:28
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Ne egyél édességet, nasikat; üdítőt ne igyál, csak sima vízet. Amit vissza kell fogni az a szénhidrát, teljes kiőrlésü péksütemény a szendvicshez, kisebb adagok. Egyél minél több zöldséget, a gyümölcsöt ne vidd túlzásba egészséges, de sok benne a cukor. Húst, halat bármilyet ehetsz. Mozogni meg jó volna valamit, akár sétálni a tömegközlekedés helyett, vagy fél óra otthoni torna biztos belefér.
2019. nov. 22. 21:35
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A suliban heti 3 tesióránk van, de ezen kívül tényleg nincs sok időm itthon külön sportolni. Tömegközlekedéssel buszozok napi 40 km-t kb, de sétálok is 5 km-t napi szinten (messze van a megálló...)

2019. nov. 22. 21:40
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Akkor a sportod már megvan, bár ennyi sétával szép izmos lábaid lehetnek, nem hiszem, hogy annyira vastagok.
2019. nov. 22. 22:03
 6/16 anonim ***** válasza:
33%

Heti 3×1 órád nincs arra, hogy sportolj, elmenj edzeni..? Azért nem hiszem, hogy egész nap, megállás nélkül tanulsz. Egyszerűen csak jól kéne beosztani. Na mindegy, nem ezt kérdezted.

Ezekből már összesen lehet állítani egy fsza kis étrendet:

Fehérjék: csirke, pulyka, halak, túró, szárazabb marhahús, tojás, fehérjepor

Szénhidrátok: zab, köles, bulgur, quinoa, hajdina, kuszkusz, hüvelyesek(ezekben azért valamivel több fehérje is van), zöldségek, gyümölcsök mértékkel, édesburgonya

Zsírok/olajok: avokádó, magok(kesudió, dió stb.), kókuszzsír, olívaolaj, tökmagolaj

2019. nov. 22. 22:07
 7/16 A kérdező kommentje:

Igazad van, jól kéne beosztani az időmet, ez viszont nem egészen megy.

Köszönöm a válaszodat!

2019. nov. 22. 22:27
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
Manapság a középisoklások kondizni járnak még suli után? Basszus milyen csicskák, komolyan nem elég a heti 3 tesióra? Amúgy ezt a mondatot - "Aki tinédzser tudhatja, hogy ez a testsúly relatíve soknak számít." - nem teljesen értem. Gondolom a tinédzserek között is van vékony átlagos és kövér, mint bármely más korosztályban, te egyébként az átlagosba tartozol, bár ezt már tudod, hisz megnézted a BMI értéked. A fogyás egyébként leginkább az étrenden múlik, de ezt már leírták korábban, de neked egyértelműen az önértékelési probléma a bajod, ami miatt azt hiszed hogy fogynod kell és hogy minden áron be kell préselned az időbeosztásodba még legalább heti 3 edzést is, mert mások is azt csinálják.
2019. nov. 23. 02:46
 9/16 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is a 2. mondatod szúrt szemet, bár tudom, ebben a korban sokaknak fontos, ki hány kiló, és vannak nagyon vékony lányok, akiket a többiek irigykedve néznek. Azért hidd el, nem csak a kilók számítanak, ugyanannyi kilóval is lehet jobban és rosszabbul kinézni. Magadból próbáld kihozni a legjobbat.

Ha nincs időd eljárni edzeni, attól még tudnál otthon is tornázni, hidd el, megéri. Ha heti 3x30 perc, az is jobb a semminél.

Én ennyi idősen, tesiórák és hasonló mozgásmennyiség mellett nagyon gyenge izomzattal rendelkeztem. Hiába voltam vékony, 50 kilós lányka, így utólag visszanézve rámfért volna egy kis izmosodás, sokat javított volna a kinézetemen.

Az étrenddel kapcsolatban annyit tudok javasolni, hogy egyél elég fehérjét (hús, tojás, tejtermékek), sok zöldséget, némi gyümölcsöt és olajos magvakat. A bolti péksütiket, cukros-lisztes ételeket, nasikat, üdítőket fogd vissza. Egyél eleget, ne koplalj. Szerintem pár kiló fogyáshoz ennyi elég lesz, nem kell nagyon drasztikus diétába fognod, az életkorod miatt nem is javaslom.

2019. nov. 23. 08:01
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

Én, amikor ennyi idős voltam, és nem volt időm külön elmenni edzeni, nyaralás/költözés alatt, akkor otthon csináltam fekvőtámaszokat, felüléseket, emelgettem a vizeskannát a kertben.

Ehhez csak te kellesz, lehet variálni a fekvőket, minden nap csinálj meg 4 sorozatot kifulladásig. És keress a youtube-on valami six-pack edzéstervet, nem lesz tőle kockázását autómatikusan, de legalább jól megeszed. Emellett guggoltatsz is, kitöréseket is végezhetsz.

Én nehezen hiszem, hogy ezekre ne tudnál napi 30 percet szánni, akár elosztva is.

2019. nov. 23. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!