Rettentően lecsökkent az anyagcserém, minden bevált és nem bevált módszer ellenére, így le is állt a fogyásom, hiába tartom a megfelelő kcal-mennyiséget, mi lehet a megoldás, mi lehet a probléma?
Ha kevesebbet eszel (vagy kevesebbet mozogsz) akkor csökken az anyagcsere ez normális. Ha nem fogysz az azt jelenti hogy nem tartod a megfelelő kcal-mennyiséget, ennek lehet az oka hogy nem jól méred amit eszel, túl magasat számoltál a fogyáshoz vagy kevesebbet égetsz.
Amikor 3000+kcal a napi bevitelem akkor naponta háromszor van székletem, amikor 1200kcal akkor két naponta egyszer.
18:35! Sok rostot fogyasztok, a zsírbevitelem normális, de nem magas, nem eszek se keveset, se sokat, pont épphogy kevesebbet, mint a megadott kalóriaérték, ami eddig működött, rendesen csökkentve persze. Napi 3 L ásványvizet fogyasztok, plusz van néha leves, más innivaló, turmix, tea, etc. Milyen információt kérsz? Szívesen leírom. Orvos vagy?
18:57! Nincsen hypothyreosisom, TSH, FT3, FT4 normális értékeket mutatnak; semmilyen hormonproblémám sincs.
19:38! Mit szépítettem szerinted? Ha kedvelném az efféle megfogalmazásokat, nem titkolnám, hidd el. Gyerekkoromban megtanultam időben és helyesen székelni, de felkeresek egy proktológust, köszönöm a jótanácsot.
19:42! Nem mozgok kevesebbet, kalóriához, a testem zsír- és egyéb tartalmához van igazítva az edzésem. Jól van mérve minden, amit eszek/iszok, jó a konyhai mérleg is. Van, hogy megeszek én 4500 kcal-t is (ritka), de ennek megfelelően le is mozgom azt. 1,5 hónapja nem volt ilyen, s 1200 kcal sem...
Mindenkinek köszönöm, úgy néz ki nem lehet elolvasni, amit a kérdésem alá írtam: "Tudom, hogy raktároz a szervezetem, azt is, hogy épp mikor, de ez más. Orvosilag nincs semmi bajom, belgyógyásszal is konzultáltam. Akinek volt hasonló problémája, az jelezze, főleg, ha talált rá megoldást, mert bár a doki nem ajánlott hashajtót, de ő is már csak azt pedzegette valahogy. Nem vagyok sem anorexiás, sem bulímiás. Aki nem érti a kérdésem, nem reagálok, ha trollkodik. Köszi."...
Köszi, ez két napig meg is volt. Kb. meddig legyen több a bevitt kalória?
Módszerváltás, igen, sajnos mindent próbáltam, egyik sem segített, csak a kalóriaszámlálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!