Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan érjek el sikeres...

Hogyan érjek el sikeres fogyást? Hogy váltsak életmódot? Heti hányszor járjak edzeni? (többi lent)

Figyelt kérdés
175 cm vagyok és 75 kg, szeretnék 65 kg lenni, de először szeretnék leadni 5kg-ot.Többször próbáltam már fogyni, kb edzegettem itthon egy hónapig aztán pedig abba maradt, étkezésnél is ez volt kb. Pajzsmirigyes vagyok így nehezen fogyok. Nem tudom, hogy kezdjek bele mert nem nagyon tudok semmit a fogyókúráról. Annyi van meg hogy kevés kalóriát kell fogyasztani. Szeretnék edzőterembe járni majd, viszont csak 3 napot tudnék menni egy héten. Vagy néha négyet. Kérdéseim fent megtalálhatók, de nagyon örülnék ha valaki tudna nekem segíteni. Mindenre kíváncsi vagyok. 17/L
2019. okt. 16. 20:33
 1/2 anonim válasza:

Érdemes egy edző segítségét kérni legalább 1 hónapig, hogy megtanuld az alapokat az edzőteremben. Heti 3 az teljesen jó.

Jó lenne tudni, hogy pajzsmirigy alulműködésed van-e vagy túlműködésed.

Kezdetnek ezt nézd meg, ha edzőt fogadsz, kérd a segítségét ebben is.

[link]

Nem olcsó egy edző, de hogy ne érezd magad elveszettnek és megtanuld az alapokat arra jó, illetve kapsz egy iránymutatást, már akár egy hónap alatt is.

2019. okt. 16. 23:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem, a fogyókúrának nem az a lényege, hogy kevés kalóriát vigyél be. Valamilyen mértékű kalóriadeficit nyilván szükséges, de ez nem egyenlő a koplalással, és az se mindegy, mit eszel. Menj fel a kalóriabázisra, és nézd meg, hogy neked mennyi kalóriát javasol fogyáshoz. Heti fél-1 kg fogyással számolj, és ne menj a BMR-ed alá.

Ha alulműködik a pajzsmirigyed (főleg, ha Hashimoto-d van, és/vagy magas az anti-TPO), akkor mindenképpen javaslom a gluténmentes étrendet és a szénhidrátcsökkentést. Fehérjéből vigyél be annyit, amennyit a kalóriabázis javasol, szénhidrátból max. 160 g, de lehet kevesebb is, a többi hiányzó kalóriát pedig zsírból vidd be.

Ami a legtöbb embernek beválik: minél kevesebb feldolgozott étel, cukor, finomított szénhidrát (liszt, étkezési keményítő), sok zöldség. A többi részét az étrendednek személyre szabhatod, a makrók figyelembe vételével. Hosszú távra tervezz, ne csak addig, amíg lemegy a felesleg, utána is oda kell figyelned a táplálkozásodra.

Edzésből heti 3 alkalom elég lesz, főleg, ha eddig nem jártál. Az is jó, ha kezdésnek elmész valamilyen csoportos tornára vagy táncra, ami mindent átmozgat. Ha jó a közösség és szívesen csinálod, az sokat segít, hogy ne hagyd abba, amit elkezdtél.

2019. okt. 17. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!