Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet fogyni edzéssel...

Hogyan lehet fogyni edzéssel és életmodváltással?

Figyelt kérdés
Szeretnék fogyni egy olyan 8 kg.-ot. Valaki nem tudna segíteni, olyan tippeket adni ami beválik. Pl mi az amit nagyon nem szabad enni vagy mi az a gyakorlat ami bevalik. És még egy dolog edzés mellet félek hogy eltűnik a mellem mit csináljak hogy ez ne valósuljon meg?

2019. okt. 14. 19:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

10-es, utánanéztem, és tényleg az. de ettől függetlenül mindenki azt követheti, ami neki működik, csak nem feltétlenül azért működik, amit gondol.

a hiba az ok-okozati összefüggésnél van. nem hormonális alapon működik a fogyás, hanem kalóriadeficit alapján. az emberek sokszor alulértékelik, hogy mennyi kalóriát visznek be, és felülértékelik, hogy mennyi kalóriát égetnek el. nagy valószínűséggel nem volt sose 1400-1500 vagy most sem 2000 feletti a beviteled, vagy megemelkedett az alapanyagcseréd, mert több izmod lett vagy többet mozogsz most mint akkor, sokféle oka lehet, de nem a szénhidráton múlott. a barátnődnek egyszerűen nagyobb az alapvető alapanyagcsere-sebessége, ezért ehet bármit és nem hízik.

valóban az inzulin felelős a "zsírraktéározásért", ha lehet így mondani, de ha ez csak a szénhidrát miatt lenne, akkor a fehérjét is minimálra kellene csökkenteni, mert sok esetben az annyira vagy még jobban meglöki az inzulinszintet (pl. marhahús és hal), mint a szénhidrát.

tehát a lényeg, hogy szerintem ha rátaláltál valamire, ami nálad működik és kényelmesen, életvitelszerűen tudod tartani, akkor nyugodtan folytasd, mert az eredmény a fontos és nem a mögötte lévő tények, de attól a tények még azok maradnak.

2019. okt. 15. 16:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel grammra szàmoltam mindent,hónapokon àt , kimérve az utolsó szàl zöldbabot is, így nincs tévedés a kalóriabevitelt illetően, egyik esetben sem. Nem véletlen, hogy én màr nem hiszek a kalóriamegvonàsban. Okom pedig nincs hazudni egy névtelen oldalon. Azok az infók pedig amiket leírtam szakembertől szàrmaznak, utànaolvastam, és valóban meg is tapasztaltam.

Nem azt àllítom hogy 10.000 kalóriàt meg lehet enni hízàs nélkül, ha a szénhidrát kevés, csak azt, hogy fogyàshoz a szénhidràt bevitelének csökkentése a legfontosabb, nem az hogy a kalória 2000 alà levigyük. ( Hogy ki mikor kezd fogyni, mennyi szénhidràttal, az màr egyéni tolerancia függvénye.) Bàr ennyit Max azok esznek, akik Az élet 250 kg felett c. műsorban vannak. Itthon nincs is miből megvenni ennyi kajàt a többségnek...

Van aki 180-160g szénhidràttal is fogy. Van aki nem. Attól függ milyen az anyagcseréje hogy toleràlja a szénhidràtokat.

Egyébként kb a 90- es években terjedt el az a tévhit, hogy a zsír felelős az elhízàsért. Megjelentek a zsírszegény, kevés kalóriàs diétàk, amikben sok volt a szénhidràt, kevés a zsír. A dietetikusok többsége nem képzi magàt, leragadtak, nem tanulnak nem frissítik a tudàsukat, az étrendbe amit kidolgoznak mai napig kevés a kalória, de szénhidràt az meg sok , pl fehérlisztes zsemle ( egyetlen db 30 gramm szénhidràt. És akkor nem volt ebéd meg vacsi.)

Zsír hízlal elmêlet: Meg lehet nézni mi lett azóta. Még több a túlsúlyos, az elhízott, a hormonzavaros , cukorbeteg, az inzulinrezisztens ember. Ez a szénhidràtalapú tàplàlkozàs miatt van. De ugye aki ezeknek a dolgoknak nem jàr utàna, nem fogja tudni miért hízik. Nem mindenki zabàl meg tesped egész nap aki kövér, lehet simàn rossz összetételű az étrend. Nàlam is az volt a legnagyobb probléma, hogy ezeket az alap dolgokat nem tudtam, még orvosok se mondtàk el. Szénhidràtalapú ( 160 g), kalóriaszegény étkezést javasoltak (1400) aminek semmi eredménye nem lett. Ja de, szarul éreztem magam, nem volt energiàm és folyton éhes voltam..és semmit nem fogytam.

2019. okt. 15. 16:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A fehérje is emeli az inzulint de nem annyira mint a szénhidràt, és persze nem kell 200 g fehérjét megenni mert minek...túl laktató is hozzà. Én pl 120 g körül tartom és simàn fogyok. Tehàt nem sok.
2019. okt. 15. 16:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
9-es: Ha annyira ott vagy a szeren, mondj konkrétumokat, amik relevánsak a kérdést illetően! Azzal jobban segítenéd a kérdezőt. De gondolom, csak az okoskodáshoz értesz.
2019. okt. 15. 17:59
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!!!
2019. okt. 15. 22:30
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

14. szerinted az releváns volt a kérdéshez, hogy a szénhidrát hízlal. én csak korrigáltam az infót, hogy nem hízlal. nem elég releváns?

"ott vagy a szeren"...ezt meg ki mondta...

téged mi zavar ennyire?

de amúgy igazad van, és elnézést kérdező:

nagyon általános kérdést tettél fel, mint látod itt is, mindenkinek más válik be. a lényeg a kalóriadeficit, hogy ezt milyen összetételben oldod meg, teljesen mindegy (a fogyás szempontjából, nem feltétlenül a kinézet vagy akár az egészség szempontjából!), ki kell kísérletezned magadnak, hogy mi a jó. ne nagyon legyenek tiltólistán konkrét élelmiszer-csoportok, kivéve a feldolgozott élelmiszereket, ezeket minimálisra csökkentsd. cukros üdítő is ilyen, ha eddig ittál, akkor hagyd el.

"gyakorlat, ami beválik": nincs ilyen, ami tetszik. mindenképp súlyzós edzés - a megfelelő formához az izomépítést kell célul kitűznöd. kardió típusú edzésből minél kevesebb. ha eddig egyáltalán nem mozogtál, akkor mobilitási gyakorlatokkal, jógával lehet kezdeni - vagy a pilates is jó.

a melled pedig olyan lesz, amilyen, ez genetika, majd meglátod. a mell alatti izmokat lehet erősíteni, de ezzel a nagysága nem fog megmaradni.

12-es: kár mindent grammra mérni, mert a kalóriatartalom úgyis csak egy saccolás, sokszor durva eltérések lehetnek. ezért lesz az emberből a fogyás megkezdésekor (jó esetben) kísérleti nyúl, mert ki kell sakkozni azt a mértékű kalóriadeficitet, amivel még érzed magad rosszul, de fogysz is. ez nálad ezek szerint 2100 kalória körül van.

sajnos ilyen részletes cikket, mint ez magyarul nem találok, de ha tudsz angolul, vess egy pillantást erre, sok mindenre fény derül:

[link]

2019. okt. 15. 23:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#16-ra: a mérhetetlen arroganciád zavar.
2019. okt. 16. 08:38
 18/18 anonim ***** válasza:
58%

arrogancia? mérhetetlen? ez vicces. (nem is tudod mennyire - de nem baj, sőt)

mondja ezt valaki, aki okostojásozni kezdett, mert megsértődött, hogy esetleg nincs igaza. és nem eszmecserébe kezdett,mint egy másik válaszoló, hanem tovább köpködött és leszólt.

de én vagyok az arrogáns. érdekes gondolkodásmód.

2019. okt. 16. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!