Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valakinek 1300 az alapszuks...

Ha valakinek 1300 az alapszukseglete de ezt mind teszemfel almabol viszi be akkor vegulis az alapszuksegletenek eleget tesz vagy?

Figyelt kérdés

Ez csak feltetelezes , csak elgondolkoztam rajta hogy ugye mondjak hogy az alapszuksegleted alatt ne egyel. De ha tegyukfel valaki ezt csak csokibol/ almabol/sonkabol/puffrizsbol irhatnek barmit :D egeszseges-“egeszsegtelen” eteleket tokmindegy.

szoval csak egy adott elelmiszerbol viszi be akkor az ugy az alapszuksegletenek “oke” es ennyi? vagy attolfuggetlenul az is szar úgy ?

2019. szept. 21. 20:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tesz eleget. Kell fehérje, szénhidrát és zsír is a - közel - megfelelő arányban. Egy ideig menne aztán előjönnének a különböző hiányokból adódó betegségek.
2019. szept. 23. 08:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én napi 4-5 darab almát eszek, nem hogy szorulást okozna, nekem épp az okoz szorulást, ha napokig nem eszek.

Viszont csak almán nem lehet élni. Eleve a savanyúbb almáknál már azzal kapcsolatba kétségeim vannak, hogy egy átlag felnőtt egyáltalán be tudná vinni a napi kalória szükségletét anélkül hogy már az első napokban tropára menne a gyomra. Ez édes almáknál keveseb elég lenne, de ott meg más gondok lennének. Az almában meg amúgy is nagyrészt rostok vannak, ami ugyan javítja a bélműködést, de mint tápanyag nem hasznos. Az összes fontos vitamin és ásványianyag sincs benne, ahogy a fehérje is kevés, illetve nem teljes értékű, nem minden esszenciális aminosavból vinnél be eleget. Pár hónapig, talán fél évig túl lehetne élni almával, de utána jönnének a hiánybetegségek.

2019. szept. 23. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Tàpanyaghiàny lépne fel, mivel az almàban kb csak szénhidràt, cukor van. Az embernek viszont szüksége van fehérjére és zsírra. Ezen felül éhes lennél ha ezt tennéd magaddal, és hallottam màr olyat is, hogy az alma savassàga, napi szinten fogyasztva kikezdte a fogzomàncot is.
2019. szept. 23. 11:47
 14/17 A kérdező kommentje:
de ne az alman akadjatok fenn :) ez csak egy plda volt mint irtam irhatnek barmit . A kerdes egy adott etelre vonatkozott nem pont almara:) de koszi mindenkinek
2019. szept. 23. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Értem, hogy nem csak konkrétan az almára értetted, de általánosan is igaz, hogy nem elég a kalória szükségletet kielégíteni, hanem a fehérje, vitamin és nyomelem szükségletet is ki kell, egyféle étel mindehhez kevés. Egyébként ha csak egyetlen ételt ehetnél mostantól egész életedben, valószínűleg a krumplival járnál legjobban, főleg ha a fehér és az édesburgonyát kombinálnad, előbbi ki tudna elégíteni a fehérje szükségletedet, utóbbi a vitamin igényedet, ugyanakkor kalcium hiányos lennél, a szénhidrát szükségletedet pedig kevesebb fehér krumpli fedezi, mint amennyi a fehérje igényedet, igy híznál is, illetve a cukorbetegségre is nagyobb esélyed lenne az átlagosnál. Ha még fiatal vagy, mindenesetre valószínűleg még pár évtizedig el tudnál élni krumplin, szemben az almával.
2019. szept. 23. 14:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem, sajnos a krumpli se lenne alkalmas, ha 1300 kcal-t nem léphetjük át. Az alap fehérjeszükséglet eléréséhez sokkal többet kellene belőle enni, minimum a dupláját.

A többivel teljesen egyetértek.

2019. szept. 23. 15:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Àltalànosan igaz az egyoldalú tàplàlkozàsra, hogy egészségtelen.
2019. szept. 23. 21:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!