Hogyan lehetne minél hatásosabb?
Sziasztok.
Elhatároztam hogy le szeretnék adni pár kilót.
Jelenleg kb 173 cm és 85-90 kg között lehetek.
Sokak szerint nem látszik meg rajtam, viszont úgy gondolom hogy jót tenne pár kg fogyás az önbizalmamnak ami eléggé le van csúszva.
Nyár előtt viszonylag oké voltam, viszont most nyáron felszedtem pár kilót.
A gond az hogy itthon semmilyen lehetőségem nincs normálisan fogyókúrázni, max azzal ha tornázok, de azzal sok mindenre nem fogok menni.
Fontos hogy kollégista vagyok, szóval gond nem lesz azzal hogy elmenjek valahova majd futni vagy hasonló dolgok.
Nem eszek sokat, (napi 3x) viszont szeretek videójátékozni (nagyon :D), és ugy gondolom hogy ez az oka annak hogy hízok mert nem mozdulok ki nagyon emiatt, de mint mondtam szeptembertől szabad pályán vagyok mert kollégiumba általában tanulok, amellett meg van időm elmenni pl futni és hasonlók.
A kérdés:
Fogyhatok-e azzal majd ha csak vizet iszok és nem eszek szinte semmilyen édességet? (Itthon csak cukros dolgokat iszok, ami nyilván elősegíti gondolom a hízást).
Nyilván van suliba is mozgási lehetőség, ami a tesi óra, amit mindig végigcsinálok, viszont úgy érzem hogy elég kevés lesz ahhoz hogy fogyjak is.
Kb mennyi időbe telik kb 5-10 kg-t leadni ha minden nap elmennék mondjuk futni majd, emellett pedig hanyagolom a cukros üdítőket + chipseket.
Elég sokszor elhatároztam hogy lefogyok, de pár nap után mindig feladtam mert úgy voltam vele hogy én jól érzem magam, maradok így.
Viszont most mások miatt is szeretnék fogyni nem csak magam miatt.
U.i.: Tudom tudom, van 1000 ilyen kérdés, de én még is csak kíváncsi vagyok hogy mit írtok.
U.u.i: Azt is tudom hogy amiatt híztam mert nem mozgok szinte semmit itthon, nem kell leírni, trollokat hanyagoljuk ha lehet.
Bocsi ha hosszúra sikeredett és helyenként talán rosszul fogalmaztam, de még az én fejemben sincs összetéve a dolog nagyon, csak már jó lenne tényleg leadni 5-10 kg-t.
A nemedet nem írtad, pedig lényeges lehet.
Amit írtál, kezdésnek jó lehet. Már az is sokat számít, ha vizet iszol cukros löttyök helyett, nem nasizol, és elkezdesz rendszeresen mozogni. Ha emellett még sok zöldséget, kevesebb tésztát/rizst/kurmplit/kenyeret ennél, és odafigyelnél a megfelelő fehérjebevitelre, még jobb lenne.
De szerintem nem muszáj ezzel megvárnod az iskolakezdést. Ne halogasd, kezdd el most! Reggel, amikor még hűvösebb van, kelj fel és tornázz kicsit, vagy menj le futni. Gondolom, van nálatok otthon ivóvíz, és chipsen kívül más étel.
elég nehéz lesz, ha az elején rosszul indulsz el. ha csak futsz, és majd valamikor megáll a fogyás, hajlamos leszel többet futni és kevesebbet enni, ezt semmiképp ne tedd.
a cukros üdítőket nem értem, erre nyilván senki nem kényszerít?
mivel úgy tűnik nem vagy szigorúan kitartó típus, nem kell sanyargatnod magad (igazából ezt senkinek sem kéne), pláne az elején.
kezdd azzal, hogy a cukros üdítőket vízre váltod és sokat iszol, valamint a napi három étkezésedet (ugyanazt a mennyiséget) napi 5-re bontod és elosztod az egész napra. hidd el, máris lesz változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!