Mennyi idő alatt lehet így leadni 25 kilót?
A makrók, meg a cukor és a rost azért számítanak, mert a rost befolyásolja a felszívódást és a bélflórát, a cukor meg az inzulinszintet (meg a többi gyorsan felszívódó szénhidrát is). Az igaz, hogy energia nem lesz a semmiből és nem is tűnik el, de az étrend összetétele erősen befolyásolja, hogy valaki mennyi energiát használ el. Amit a számolóprogramok mondanak, az csak egy durva becslés.
A javaslatom az, hogy a kérdező egy programmal számolja össze a kalóriákat, ugyanis az ilyen programok lényegében mind számolják a makrotápanyagokat is. Így mindkettőt figyelembe tudja venni. (Kis odafigyelés kell, mert mindig vannak olyan ételek, amik hibásan vannak felvéve az adatbázisba, és például csak a kalória van megadva, a többi 0, vagy éppen a cukor meg a rost nincs megadva).
Kérdező, még kiegészítésként azt javaslom, hogy ha most kevesebbet eszel, mint eddig, de a számításból az jön ki, hogy még ez is sok, akkor ne most rögtön csökkentsd tovább az adagot. Várj 2-3 hetet, és csak utána változtass újra, és persze csak akkor, ha így nem kezdesz el fogyni. Másrészt szerintem jobb először javítani az arányokon, és ha az már jó, akkor csökkenteni a mennyiséget (ha szükséges). Így könnyebb hozzászokni az új étrendhez.
Jól lepontoztak pedig nem mondtam hülyeséget.
Hasraütéses példa lesz de azért remélem értitek :
1. 45g fehérje, 30g szénhidrát, 20g zsír.
2. 25g fehérje, 65g szénhidrát, 10g zsír.
Ezek egy napi makrók. (ARÁNYOK) Az elsőtől fogyhatsz, a masodiktól hízni fogsz. (Az értékek nyilván nem pontosak csak az arányok miatt írtam fel)
Ja és az elsőben több kalória van. Akkor hogy lehet hogy azzal lehet fogyni a másikkal meg nem? 😊Na én ezért nem számolom a kalóriákat, a makrókat teszem rendbe. 😊
12. Van egy harmadik lehetőség is, a zsír alapú makrókat kihagytad:) Mondjuk amivel az ember nem hal éhen:) pl
120g fehérje, 95g szénhidràt, 135 gramm zsír
Persze értem hogy az arànyok miatt írtad így:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!