Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy hozzam ezt helyre?...

Hogy hozzam ezt helyre? Odalett a fogyókúrám.

Figyelt kérdés
kb 3 évvel ezelőtt 82 kilóról lefogytam 55 re,akkor voltam 172 centi, azóta 17z vagyok és 65 kiló. Két héttel ezelőtt csak 60 voltam, gyakorlatilag egy hónap alatt szestem fel 7 kilót, telhesen tanácstalan vagyok hogy mitől. Olyan boldog voltam, sikeresnek éreztem magam hogy végre sikerült túllépnem a hatáaimon, és lefogyni, soha nem akartam viszontlátni azt a dagadt embert a tükörben. Azóta sokkal nyitorrabbak felém az emberek, én is szociálisabb vagyok, de most, hogy megint hízok teljesen magam alatt vagyok, az utcára se merek kimenni, mert ha meglátmak, elítélnek, hogy képtelen voltam megtartani a súlyom. Egy bálnának érzem magam, mintha nem lenne értelme az életemnek, kb 40 csepp hashajtót beveszek kétnaponra, hátha az segít, de kezdem feladni:(. Ha egyáltalán nem eszek, akkor lehetséges hogy megint 55 kiló lesuek? Olyan vastagok a combjaim, hiába eszek napi 1000 kalória alatt, semmi eredmény.

2019. júl. 28. 15:33
 1/4 anonim válasza:
100%
Ne tedd ezt! En is epp fogyozom! De ez mar anorexia lesz! Neked az atlag sulyod kb 65 kilo! Tokeletes vagy!
2019. júl. 28. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Szerintem menj orvoshoz. Nem 82 kg a normális súlyod, de nem is 55. Viszont ha egy hónap alatt 7 kg-ot híztál, akkor valamilyen anyagcseregond lehet a háttérben, és első lépésben ezt ki kéne vizsgálni.

Az alakod pedig nem közvetlen a kilókkal van összefüggésben. Ha nem eszel, hashajtót szedsz stb., azzal katasztrofális állapotba hozod a szervezeted, aminek az a vége, hogy az izmaid leépülnek (azoktól lennél csinos...), de a háj marad, hiszen a szervezeted a katasztrófahelyzetet próbálja valahogy átvészelni, túlélni.

Tehát a javaslatom:

(1) Menj orvoshoz. Most azonnal nézd meg, mikor rendel holnap a háziorvos, holnap pedig menj el.

(2) Távolítsd el a mérleget a környezetedből (ha tud testzsírszázalékot mérni, akkor maradhat, de akkor a testtömeged ne mérd, csak a testzsírt, 20-30% közé kéne célozni - tehát itt sem a végletekig történő csökkentés a cél!!!).

(3) Alakíts ki magadnak egy normális diétát, és sportolj rendszeresen. Izmokat kell felszedned, attól leszel csinos. Ne aggódj, nem fogsz úgy kinézni, mint egy testépítő. Csak csinos leszel, nem feltűnően izmos.

2019. júl. 28. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha csinálnál egy megfelelő mennyiségű makrót és kalóriát tartalmazó étrendet, és betartanád azt, illetve sportolnál mellette?

Hashajtóval és koplalással csak a saját tested teszed tönkre.

Egyébként sem fogyókúra kell, amit X hétig tartasz, hanem egy fenntartható, egészséges tàpanyagokban gazdag étrend, amit örökké fenn tudsz tartani.

2019. júl. 28. 16:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem normàlis hogy ,1000 kalóriàval koplalsz, meg hashajtókat szedsz, tönkreteszed a természetes anyagcserédet. Ha hasonló direkt kalóriamegvonàssal fogytàl le, nem a megfelelő tàpanyagbevitelre és a tested jelzéseire figyeltél, akkor az nagy hiba volt. Minden falatot igyekszik raktàrozni a szervezeted. Lefogyni nem éhezve kellene.
2019. júl. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!