15 éves vagyok és 7 kg-t szeretnék fogyni, belekezdjek?
Tápi egy hónap késésben van. Nem is akkora kocka mint lehetne.
Kérdező, lehet dukanozni.. De minek?
Másik felvetődő kérdés, amivel szembe kellene nézni: jelenlegi ismereteink szerint, ha egészségesen eszel akkor nincs rajtad súlyfölösleg. Nem, ha plusz háj van rajtad már ennyi idősen, akkor annak hormonális okai vannak. És egészen biztos, hogy ilyen ok a túl sok inzulin kiválasztás, amit meg ugye a sok cukor, keményítőevés okoz. Igazából biológia tantárgyból még tanulhatod is, hogy ha cukrot eszel, akkor az a véredbe kerül. A véredből a sejtjeidbe az inzulin nevű hormon miatt kerül.
Ami nem fog összekapcsolódni a fejedben, az az hogy ha cukrot eszel és ez a sejtjeidbe kerül, az konkrétan a hízás alapvető folyamata. Ha ez sokszor történik, akkor több zsírt raktároz a tested mint amennyit lead.
Na már most mivel a kenyérben, tésztában, burgonyában, rizsben lévő keményítő gyakorlatilag szintén cukor, így a magyarok táplálkozására jellemző, hogy állandóan cukrot fogyasztunk.
Kiegészítés, hogy semennyit nem kellene enni ezekből.
A végeredmény az egyre komolyabb elhízás, de persze ennek a hormonális-anyagcsere problémának más káros következményei is vannak.
Hogyan egyél, hogy ne káros hatások miatt fogyj le? Liszt és cukormentesen (cukor mehet gyümölcsökből, célszerű nem túlzásba vinni).
Furcsán esik leírni, de jobb módot én még nem találtam: külön kell választani az élelmiszereket: húsokra, zsírra és zöldségekre szükséged van, de valóban egészségesek -> nem hizlalnak (a feljebb leírt inzulin folyamat nem olyan intenzív vagy egészen csekély).
Viszont cukorevés, lisztevés, tészta-kenyérevés, sőt még tej-joghurtevés is a plusz kilókhoz fognak hozzájárulni. Lehet hogy lassan, de az emberek többségénél sajnos elhízáshoz vezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!