Kezdőoldal » Fogyókúrák » Atkins diéta » Puffadás megszűnése mitől?

Puffadás megszűnése mitől?

Figyelt kérdés
Eddig minden étkezés után szinte mindig felfúvódtam. Ma kezdtem el egy ketogén diétát, és megszűnt ennyitől. Lehet candidám van, vagy ha az lenne akkor egy nap alatt nem változna semmi? Vagy esetleg az hogy a zöldség fogyasztás is korlátozott és a kevesebb rost? Mitől lehet ez, egész életemben nem akarok ilyen kevés zöldséget enni, meg gyümölcs is jó lenne bár abból alapból sem eszek sokat. Szerintetek?:D

2014. ápr. 6. 13:11
 1/6 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Gabonáktól szokott puffadni az ember. Ketózni sokáig úgysem érdemes. Akkor inkább palejó.
2014. ápr. 6. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Gabonákat sem nagyon ettem eddig, néha zabot, de annyira nem figyeltem oda, lehet. Miért nem érdemes sokáig ketózni?
2014. ápr. 6. 13:53
 3/6 anonim ***** válasza:

a gabona ami puffaszt.

a kenyér,zsömle,pékárú.

2 hét paleo után örökre búcsút mondtam a puffadásnak,hogy rohadjon meg.

2014. ápr. 7. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Mi közöd Tőle ***** válasza:
A nem sok ketót én úgy értem, hogy pár hónap. Egyébként meg azért, mert alapvetően azért nem ehhez alkalmazkodtunk. Mi biztosan nem. Az eszkimók azok igen. Ha van onnan rokonod, akkor talán jó lehet neked, de egyébként hosszú távon annyira nem.
2014. ápr. 7. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

A ketogén diéta számos embernél váltja ki ezt a puffadásmentes érzetet azért, mert a húsban és zsírban nincs semmi , ami puffasztana. Ha eddig nem táplálkoztál ketósan, akkor biztos ettél olyat, ami puffasztott és ezzel magyarázható, hogy mindazokat kiiktatva az étrendedből már nem érzel puffadást.

Nincs feltétlenül egy komoly ok, amely a puffadások hátterében áll, csak meg kell érteni azt, hogy manapság már nagyon sok a mesterséges étel és szinte mindenben található ( legalább " darabokban " , ahogy felszokott lenni tüntetve a dobozok hátuljára ) glutén és egyéb összetevők, azok az emberek pedig, akik kicsit is érzékenyek erre, nyilván megérzik a közérzetükön az adott ételek elfogyasztását, de még mindig nem olyan súlyos tünetek nyilvánulnak meg, mint a gluténallergiásoknál például, akiknél nem csak enyhe puffadás és kellemetlenség lép fel, hanem sokkal durvább dolgok is.


Összességében: a ketó azért jó, mert a gyulladást és a puffadást csökkenti a szervezetben, ugyanis kiiktatja mindazokat az ételeket, amelyek felelősek volnának ezekért, azonban figyelni kell a hús és a zsírok minőségére, amelyekből áll a ketogén étrend, ugyanis egyik problémát helyettesíthetjük a másikkal, ha olcsó forrásokból szerezzük be a húst, illetve ha rossz minőségű zsírokat eszünk, amelyek alatt a transzzsírok és a hidrogénezett, illetve növényi zsírok értendőek.

2014. ápr. 9. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Eddig is figyeltem ezekre, nem ettem transzzsírokat sem, nem tudom de azért nem akarom egy hónapnál tovább csinálni.

Köszi a választ:D

2014. ápr. 10. 16:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!