Puffadás megszűnése mitől?
a gabona ami puffaszt.
a kenyér,zsömle,pékárú.
2 hét paleo után örökre búcsút mondtam a puffadásnak,hogy rohadjon meg.
A ketogén diéta számos embernél váltja ki ezt a puffadásmentes érzetet azért, mert a húsban és zsírban nincs semmi , ami puffasztana. Ha eddig nem táplálkoztál ketósan, akkor biztos ettél olyat, ami puffasztott és ezzel magyarázható, hogy mindazokat kiiktatva az étrendedből már nem érzel puffadást.
Nincs feltétlenül egy komoly ok, amely a puffadások hátterében áll, csak meg kell érteni azt, hogy manapság már nagyon sok a mesterséges étel és szinte mindenben található ( legalább " darabokban " , ahogy felszokott lenni tüntetve a dobozok hátuljára ) glutén és egyéb összetevők, azok az emberek pedig, akik kicsit is érzékenyek erre, nyilván megérzik a közérzetükön az adott ételek elfogyasztását, de még mindig nem olyan súlyos tünetek nyilvánulnak meg, mint a gluténallergiásoknál például, akiknél nem csak enyhe puffadás és kellemetlenség lép fel, hanem sokkal durvább dolgok is.
Összességében: a ketó azért jó, mert a gyulladást és a puffadást csökkenti a szervezetben, ugyanis kiiktatja mindazokat az ételeket, amelyek felelősek volnának ezekért, azonban figyelni kell a hús és a zsírok minőségére, amelyekből áll a ketogén étrend, ugyanis egyik problémát helyettesíthetjük a másikkal, ha olcsó forrásokból szerezzük be a húst, illetve ha rossz minőségű zsírokat eszünk, amelyek alatt a transzzsírok és a hidrogénezett, illetve növényi zsírok értendőek.
Eddig is figyeltem ezekre, nem ettem transzzsírokat sem, nem tudom de azért nem akarom egy hónapnál tovább csinálni.
Köszi a választ:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!